Noaptea europeana a liliecilor, la Avant-Garde

 

Simbata, 17 septembrie, la libraria Avant-Garde (str. Lapusneanu, nr. 16), se va desfasura a V-a editie ieseana a evenimentului “Noaptea Europeana a Liliecilor”.

Incepind cu ora 11.00, toti copiii sint asteptati in fata librariei pentru a desena pe asfalt, iar cel mai frumos desen va fi premiat.

De la ora 15.00, alaturi de Asociatia Himawari, incepem atelierul de origami dedicat acestor minunate animale.

In cadrul evenimentului, va avea loc expozitia de fotografie cu acces gratuit, cuprinzind instantanee din viata liliecilor. In completarea imaginilor prezentate, publicul vizitator va beneficia, pe tot parcursul zilei, de informatii variate despre modul de viata si comportamentul liliecilor, despre importanta lor ca unice mamifere activ zburatoare.

Vor fi oferite materiale informationale tuturor, iar la apusul soarelui se vor face aplicatii cu detectoarele de ultrasunete, pentru a auzi liliecii ce zboara in zona.

In fiecare toamna, in tarile europene se organizeaza “Noaptea Europeana a Liliecilor”, pentru a atrage atentia publicului larg asupra amenintarii populatiilor de lilieci.

Ca peste tot in Europa, si in Romania scopul acestui eveniment este de a aduce oamenii mai aproape de aceste animale unice, si de a-i familiariza cu viata liliecilor. Unul din obiectivele urmarite este inlaturarea superstitiilor si temerilor legate de aceste mamifere, mituri ce nu-si gasesc echivalentul in realitate.

Evenimentul este coordonat, la nivel european, de EUROBATS, fiind organizat impreuna cu Asociatia pentru protectia liliecilor din Romania la nivel national, pentru publicul de orice virsta.

Asociatia pentru protectia liliecilor din Romania – A.P.L.R. – este o organizatie nonprofit, apolitica, care reuneste acele persoane din Romania care se ocupa de studiul si ocrotirea liliecilor. A.P.L.R are ca scop promovarea cercetarilor chiropterologice (studiul si ocrotirea liliecior) in Romania, precum si protectia mediului si a naturii in general. La nivel local, evenimentul este organizat in parteneriat cu Grupul BIOS.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: