Noaptea Cercetatorilor 2014

logo

Noaptea Cercetatorilor este un eveniment ce se desfasoara anual în peste 300 de orase din Europa. În România acest eveniment va fi sarbatorit în data de 26 septembrie 2014 în Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Timisoara si Tulcea.

Cu experimente trasnite, conferinte fascinante si concursuri care unesc inspiratia si creativitatea cu legile fizicii, evenimentul îsi propune sa aduca publicul mai aproape de stiinta si de cercetare. Evenimentul va avea loc pe 26 septembrie 2014, începând cu orele 17:00 în locatii din centrele oraselor mentionate mai sus. În Iasi, participantii vor fi asteptati la Palas Mall.

In oraşul Iaşi participanţii vor avea ocazia să asiste la o serie de experimente şi activităţi cum ar fi : demonstraţii vizuale atractive cu laser, observaţii astronomice, experimente chimice distractive, cristalografie, vor putea vedea obiecte decorative bazate pe fenomene fizice, experimente cu nitrogen lichid, fenomene optice, electricitate şi magnetism în viaţa de zi cu zi, vor vizita laboratoare mobile şi se vor întâlni cu specialişti din diferite domenii.

noaptea-cercetatorilor

  • Tun cu vid; Cristale si cristalizare; Bobina Tesla; Termodinamica și azot lichid; Optică Criminalistică:  prelevare de amprente, elemente de grafologie
  • Generare de electricitate: biciclete, energie solară, levitatie magnetica
  • Fulgere fabricate acasă: plăci și globuri cu plasmă, Scara lui Iacob, fluorescență
  • Drone și Roboți: drona camera video, robot
  • Show laser și spectroscopie; Biomecanica:  modele functionale: brat, picior
  • Colțul copiilor; Vulcani chimici; Proiectie video si science caffe; EU corner
  • Laboratoare speciale de la: Criminalistica; ISU CRBN; ApaVital

Echipa de organizare este formata din cercetatori si comunicatori de la unele dintre cele mai prestigioase institutii de cercetare din România : Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Fizica; Universitatea Bucuresti, Facultatea de Fizica; Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj, Facultatea de Fizica; Universitatea din Craiova, Facultatea de Matematica si stiinte ale Naturii; Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Fizica; Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei; Institutul de Fizica Atomica; Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei”; Institutul de stiinte Spatiale; Universitatea din Craiova, Facultatea de stiinte Exacte

INFO

noapteacercetatorilor.eu

facebook.com/noapteacercetatorilor

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: