Noaptea cartilor deschise

Noaptea cartilor deschise din aceasta luna va fi una speciala si plina de intimplari! Va dam intilnire miercuri, 21 decembrie, in Libraria Humanitas de pe strada Lapusneanu, sa va alegeti cadoul potrivit pentru cei dragi. Incepind cu ora 19 si pina-n miez de noapte, vom oferi o reducere de 10% la orice carte, CD sau DVD.

In aceeasi seara, la ora 19:30, va avea loc vernisajul Mater Humanitas – o expozitie care contine lucrari de miniatura ale artistului expert in restaurare Andrei Hrib. Lucrarile sunt reproduceri dupa opere clasice de arta. Prin actuala expozitie, doreste sa readuca in atentie dubla importanta a cartii vechi,  importanta data de continutul literar-informational, pe de o parte, si aspectul artistic al cartii, pe de alta parte.

Pentru ca se apropie Craciunul, in aceeasi seara, imediat dupa vernisaj, vom avea parte de un concert magic de colinde sustinut de Grupul “Andros”.

 

Andrei Hrib este artist, librar si restaurator expert. Absolvent, in 2002, al Facultatii de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae” din Iasi, Sectia Patrimoniu Cultural, Specializarea Restaurare Carte – Document, avind lucrarea de licenta „Efectul câmpului magnetic si electromagnetic asupra bacteriilor si repercusiunile acestora asupra bunurilor de patrimoniu”, coordonator – Conf. Dr. Mariana Mustata – si  absolvent, in 2009, al Masterului Fizica tehnica din cadrul Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial, cu lucrarea de disertatie: „Aplicatii tehnologice ale plasmelor obtinute cu ajutorul laserelor” („Laserele in restaurare”), coordonator: Conf. Dr. Petru Edward Nica. Expert in Conservare-restaurare pictura, restaurare sculptura policroma, Lemn si Lemn policrom, implicat in proiecte nationale de restaurare a patrimoniului cultural românesc.  In prezent, este librar al Librariei Humanitas Lapusneanu – Iasi.
Grupul “Andros” este reprezentat de:
Tudor Manole – Student al Universitatii de Arte “George Enescu”- Iasi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design;
Teofil Florariu – Student al Universitatii “Al. Cuza” – Iasi, Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae”;
Ioan  Manole – Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” – Iasi, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor;
Ionut Surugiu – Student al Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” – Iasi, Facultatea de Medicina Dentara;
Vlad Manole – Student al Universitatii “Al. Cuza” – Iasi, Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae”;
Daniel Rusu – Student al Universitatii “Al. Cuza” – Iasi, Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae”;
Ilie Plugariu – Student al Universitatii “Al. Cuza” – Iasi, Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae”.

Programul Librariei Humanitas in perioada sarbatorilor:
– 21 decembrie: 10 – 24  (Noaptea cartilor deschise, 19 – 24)
– 22 si 23 decembrie: 10 – 22
– 24 decembrie: 10 – 16
– 25 si 26 decembrie: inchis
– 27 – 30 decembrie: 10 – 22
– 31 decembrie: 10 – 16
– 1 si 2 ianuarie: inchis

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: