Noaptea alba a strazii Lapusneanu

* cea de-a treia editie a proiectului “Noaptea alba a strazii Lapusneanu” * sambata, 30 iulie, ora 21.00

“La ora 19, la Galeriile Anticariat, epigramistii vor deschide noaptea cu o suita de poezii umoristice despre Iasul de altadata. Va avea loc si un recital de poezie sustinut de actorul George Marici si elevi al Colegiului de Arta Octav Bancila”, a explicat Dumitru Grumazescu.

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente va fi “Marsul Unirii”. Soldati vor merge cu faclii in mina, in acordurile Fanfarei Militare, pe traseul Muzeul de Istorie Naturala – Tirgu Cucului – Palatul Culturii – bulevardul Stefan cel Mare – Muzeul Unirii. Marsul va incepe la ora 21 si ar urma sa ajunga pe strada Lapusneanu in jurul orei 22. Fanfara va cinta si dupa finalul marsului, in timp ce va fi organizata “bataia cu flori”.

Iesenii mai sint asteptati la expozitii de grafica, expozitii ale colectionarilor de antichitati, expozitie de obiecte, subiecte muzical-mecanice din colectia Grumazescu, dar si la o expozitie de produse lucrate manual de elevi si studenti.

Libraria Humanitas va avea un program special pentru “Noaptea alba a strazii Lapusneanu”. “Vor fi si lansari de carte, concert de pian, flaut, muzica clasica. Cassian Maria Spiridon si Marius Chelaru vor vorbi despre rolul istoric cultral al revistei Convorbiri Literare”, a explicat Grumazescu. (Sursa: Ziarul de Iasi)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: