Noaptea Alba a Galeriilor la Iasi #1. LOCATII SI PROGRAM

nag-30-septembrie

Vineri, 30 septembrie 2016, 4 expoziții speciale și peste 30 de ateliere de artist își deschid ușile pentru ieșeni, în cadrul unui eveniment nocturn dedicat artei contemporane.

  • 4 galerii de artă pregătesc expoziții speciale;
  • peste 30 de artiști își deschid atelierele;
  • tururi ghidate pentru cei care vor să înțeleagă mai mult.

Toamna aceasta, a 10-a ediție a Nopții Albe a Galeriilor aduce pentru prima dată evenimentul la Iași. Asociația Culturală AltIași, organizatorul NAG Iași, propune inaugurarea simultană a 4 expoziții special produse pentru eveniment, deschiderea pentru publicul larg a peste 30 de ateliere de artist și designer, și oferirea de tururi ghidate pentru cei care vor să înțeleagă mai mult despre arta contemporană. 10,000 de exemplare ale unei hărți a spațiilor creative contemporane va fi produsă și distribuită gratuit începând cu prima parte a lunii septembrie.

Cele 4 expoziții, găzduite de Borderline Art Space, Galeria Aparte, Meru Iaşi și Galeria de Arta “Theodor Pallady”, sunt produse sub îndrumarea a 4 curatori din România și din străinătate, care lucrează la realizarea lor exclusiv cu artiști ieșeni. Expozițiile vor rămâne în Iași timp de 2 săptămâni, după care vor fi itinerate la Baia Mare, respectiv Craiova, pentru a face cunoscută scena artistică locală și a stabili un dialog cultural între orașe.

harta_a3_fr
harta_a3_bk_v3

La nivel național, cu ocazia ediției #10, Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, își extinde programul nocturn în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din alte nouă orașe. Astfel, alături de București, vor avea loc expoziții și evenimente dedicate artei contemporane în Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Pentru a evidenția profilul cultural al celor nouă orașe invitate, în București, una dintre expozițiile principale, realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Ministerului Culturii, va prezenta într-un spațiu nou zece proiecte curatoriale având drept invitați curatori și artiști din orașele partenere NAG 2016.

De asemenea, se va iniția un program adresat unui grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane, cărora li se va oferi un contact direct cu scena artistică din România și care, timp de trei zile, vor putea interacționa cu tinerii artiști emergenți.

CU SPRIJINUL: AFCN, Primăria Municipiului Iași. PARTENERI: Rodotex, Wink, Aeroportul Iași.

INFO

Noaptea Alba a Galeriilor
Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: