Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

După succesul primei ediții, evenimentul, organizat local de Asociația Culturală AltIași, propune la această ediție publicului larg accesul la nu mai puțin de 40 de galerii, expoziții speciale și ateliere de artist (lista și localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărți distribuită gratuit în peste 10 000 de exemplare).

La fel ca anul trecut, voluntarii NAG vor organiza tururi ghidate, iar ca element de noutate vor exista și tururi pentru bicicliști, prin interemediul cărora vizitarea se va face într-o manieră mai dinamică. Puteti intra si pe harta Google Maps a evenimentelor disponibila AICI.

Anul acesta vor fi oferite tururi ghidate nu doar pietonal, ci și cu bicicleta. Tururile pietonale vor începe de la ora 19:00 din Parcul Copou, str. Lăpușneau și în fața Galeriei Cupola, iar cele cu bicicleta din ora în oră (19:30, 20:30, 21:30, 22:30, 23:30) din Parcul Copou, respectiv de pe strada Lăpușeanu. Cautați în zonele menționate voluntarii cu însemne NAG pentru mai multe detalii.

Program vizitare expoziții și ateliere: 19.00 – 01.00. Concert LeVant + CZC (visuals): 20.30 – 22.00 muzică experimentală și video-mapping.

Anul acesta aveți ocazia de a vizita peste 20 de ateliere ale artiștilor locali, printre care Felix Aftene, Dan Acostioaei, Constantin Tofan, Dorin Baba etc. având astfel posibilitatea de a discuta cu aceștia și de a vedea mediul creativ în care își desfășoară activitatea. Atelierele se află în 4 locații diferite din Iași, adresa cărora o puteți găsi pe hărțile evenimentului.

Organizatorii propun iubitorilor de artă contemporană o serie de evenimente speciale ce includ: o expoziție și o prezentare (artist’s talk) a unui artist care a reprezentat România la Bienala de la Veneția, Ștefan Constantinescu, curatorită de Jamie Marie Davis (SUA) (la Borderline Art Space); expoziția lucrărilor celor mai buni absolvenți ai universităților de artă din București, Chișinău și Iași (Galeria apARTe), lansarea Galeriei Genesis (o inițiativă Hubrica), dar și Filit 2013-2016, o expoziție colectivă de fotografie (Casa Filit).

Tot la Borderline Art Space (str. Belvedere, nr.18) va avea loc, începând cu ora 20:30, un concert live susținut vizual de video mapping, care îi are ca protagoniști pe George D. Stănciulescu, prin proiectul său de muzică experimentală LeVant, și pe artistul Andrei Cozlac (CZC).

Tomáš RAFA este un tânăr artist vizual din Slovacia, laureat în 2011 al premiului Oscar Čepan. Expoziția sa din cadrul proiectului COMUNITĂŢI RE-IMAGINATE va putea fi vizitată la Tranzit.ro/iasi la Noaptea Albă a Galeriilor din Iași, începând cu ora 18:00.

Galeria de arta in spatiul public Genesis este noul spațiu expozițional ce iși deschide ușile către vizitatori. Apărut în cadrul Hubrica, a luat naștere prin fuziunea lucrărilor a peste 30 de artiști din România, cât și din afara țării. La Noaptea Albă a Galeriilor din Iași vă așteaptă o expoziție colectivă de artă special organizată în cadrul evenimentului, începând cu ora 20:00.

În Noaptea Albă a Galeriilor din Iași, artista Gabriela Culic vă invită la o expoziție personală încărcată de simbol, având ca tematică centrală zborul, mobilitatea, migrația. Deschiderea va avea loc vineri, pe 6 octombrie, la ora 19:00, la Galeria De Arta Dana.

Galeria Labirint vă așteaptă cu expoziția “Bestiarium” a artiștilor Sabina Drinceanu și Alexandru Burlacu. Aceștia abordează ca tematică atât mitologia cât și omul contemporan, aduși într-un spațiu marcat de atemporalitate. Expoziția deschisă de pe 21 septembrie va putea fi vizitată până pe 8 octombrie, la Noaptea Albă a Galeriilor din Iași intrarea făcându-se până la ora 03:30.

Informații complete sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS). Organizator NAG Iași: Asociația Culturală AltIași. Finanțator NAG Iași: Consiliul Județean Iași. Sponsor NAG: BRD. Parteneri NAG Iași: SCC Services Romania, Pring, Rodotex, WINK, Cărturești Iași. Organizator național NAG: Asociația Ephemair.

INFO

Noaptea Alba a Galeriilor

www.noapteagaleriilor.ro

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: