Noaptea Alba a Galeriilor 2018

A treia ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG va avea loc la Iași vineri, 5 octombrie 2018, începând cu ora 19:00 și până la ora 01:00, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist.

Anul acesta, NAG se desfășoară în 13 orașe din România: Bucureşti, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Petrila, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

După succesul primelor două ediții, evenimentul, organizat local de Asociația Culturală AltIași, în parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din România – Filiala Iași, propun publicului larg accesul la galerii, expoziții speciale și ateliere de artist (lista și localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărți distribuită gratuit în 15 000 de exemplare). La fel ca anul trecut, voluntarii NAG vor organiza tururi pietonale ghidate, din 30 în 30 de minute, dar și tururi pentru bicicliști (de la orele 19:00 și 20:30), prin intermediul cărora vizitarea se va face într-o manieră mai dinamică.

Organizatorii propun iubitorilor de artă contemporană o serie de evenimente speciale ce includ: vernisajul și performance-ul live al artistului craiovean Mihail Trifan (la Borderline Art Space); expoziția de pictură a artistului băimărean Mircea But (Galeria Victoria); două expoziții dedicate artei video (Galeria apARTe și Galeria Nicolae Tonitza), două dedicate vieții în comunism (Galeriile Multiple Meru și Hubrica), cât și două expoziții avându-i ca protagoniști pe Ion Barbu și Silviu Gheție (Casa Filit).

Tot la Borderline Art Space (str. Belvedere, nr.18) vizitatorii vor putea asista, începând cu ora 20:00, la un DJ Set al artistului ieșean Eduard Draude.

Având în vedere că în aceeași seară sunt programate evenimente în cadrul a două festivaluri importante pentru comunitate (FILIT și FITPTI), organizatorii NAG Iași vă invită să luați cursa specială „Linia 1 a culturii ieșene”, un autobuz care va pleca la ora 18:00 din fața Casei FILIT, va opri la Teatrul Luceafărul pentru un moment artistic, după care va porni spre Borderline Art Space pentru ca doritorii să asiste la performance-ul susținut de Mihail Trifan. La ora 19:00, cursa specială își va încheia traseul la Galeria Victoria, pentru a marca debutul Nopții Albe a Galeriilor din Iași.

Harta evenimentului poate fi consultata AICI

Organizator NAG Iași: Asociația Culturală AltIași.

INFO

 www.noapteagaleriilor.ro

Aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: