Noaptea Alba a Filmului Romanesc / Cinema Victoria, 14 septembrie 2012

Noaptea Alba a Filmului Romanesc va aduce pe 14 septembrie o selectie a celor mai de succes filme romanesti., productii de toate genurile realizate de cineasti din toate generatiile, in 15 locatii, in 4 orase din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi.

In Iasi, Noaptea Alba a Filmului Romanesc va fi gazduita de Cinema Victoria, evenimentul urmand sa inceapa la ora 22.00

Un eveniment special din cadrul Noptii ii este dedicat Fundatiei Arte Vizuale (FAV), care implineste 20 de ani de la infiintare. FAV este o institutie non-profit, apolitica si independenta, fondata in 1992 de directorul de imagine Vivi Dragan Vasile cu scopul de a-i sprijini pe tinerii cineasti si creatori din sfera artelor vizuale.

FAV a produs peste 80 de proiecte de film si video – fictiune, documentare, filme experimentale, filme promotionale pentru creatorii din teatru, dans, muzica si cinema, co-productii, proiecte speciale si multi-media.

Astfel spectacorii vor putea viziona o selectie de 7 filme, printre care se numara si primul film dupa facultate al lui Radu Muntean, Lindenfeld 1994, dar si Lucy Castle Hotea (r. Vali Hotea, 1996), Franzela exilului (r. Alexandru Solomon, 2002) sau Boborul (r. Radu Igazsag, 2004), precum si un scurt promo la documentarul despre expeditia lui Emil Racovita, Exploratorul (Gabor Xantus, 2012).

Tot in cadrul Noptii Albe, publicul  este invitat sa decida soarta unui personaj, la primul film interactiv din Romania, Kiddo (r. Millo Simulov). Kiddo este numele unei adolescente cu o viata dificila si o familie dezbinata, care isi revarsa furia facand box. Prin votul majoritatii, ii va fi decis destinul de mai multe ori de-a lungul filmului, din variantele oferite de autori. Filmul a fost foarte apreciat la cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Din programul evenimentului nu vor lipsi nici animatiile romanesti, prezentate anul trecut in competitie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est.

Si spectatorii din Timisoara au parte de o veste buna. Pe langa proiectiile din Noaptea Alba programate la Cinema Timis, organizatorii vor aduce o selectie de filme romanesti si in cadrul Festivalului PLAI, la Muzeul Satului Banatean.

In Cluj-Napoca cinefilii sunt asteptati la Cinema Victoria si la Casa TIFF (Str. Universitatii nr.6), iar in Iasi, Noaptea Alba a Filmului Romanesc va fi gazduita de Cinema Victoria.

PROGRAM

INFO

www.romfilmpromotion.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: