Noapte Cercetatorilor si Festivalul International al Elenismului

Palas-IasiDansuri şi muzică grecească, experimente ştiinţifice pentru copii şi nu numai, târg de antichităţi, proiecţii de filme animate pe Palatul Culturii, spectacole de muzică uşoară şi folclorică – acestea sunt doar o parte din evenimentele agendei de week-end la Palas Iaşi.

Dansuri spectaculoase din zonele Greciei vor putea fi admirate, vineri, 26 septembrie, şisâmbătă, 27 septembrie 2014, pe scena din Atriumul Palas Mall, cu ocazia celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului Elenismului din România, eveniment organizat de Uniunea Elenă din România. La festival participă ansamblurile de dansuri greceşti ale comunităţilor elene din: Bârlad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Calafat, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Izvoarele, Oneşti, Piatra Neamţ, Piteşti, Prahova, Roman, Sulina, Târgovişte, Turnu Severin și Tulcea. Vineri, laPalas Mall vor avea loc două spectacole de muzică şi dans, de la ora 13.0o, respectiv16.00. Sâmbătă, sărbătoarea elenă va începe la ora 10.00, cu noi reprezentaţii din folclorul grecesc.

Vineri, de la ora 17.00, parcul Palas va găzdui, pentru al doilea an consecutiv, manifestările evenimentului Noaptea Cercetătorilor, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cercetătorii universităţii vor fi prezenți cu experimente spectaculoase, atât pe gustul copiilor, cât și al celor mari. Elevii şi nu numai vor avea ocazia să participe la o adevărată călătorie în lumea ştiinţei, în care vor asista la demonstraţii atractive cu laser, observaţii astronomice, experimente chimice distractive, cristalografie, drone şi roboţi,experimente cu nitrogen lichid, fenomene optice, electricitate şi magnetism în viaţa de zi cu zi. De asemenea, curioşii vor avea posibilitatea să vadă şi să testeze aparatura specială din laboratoarele mobile de Criminalistică, din cel al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  – protecţie chimică, biologică, radiologică şi nucleară sau pe cel al ApaVital, unde pot testa puritatea apei. Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfășurat anual în peste 300 de orașe din Europa.

La final de săptămână, colecţionarii de antichităţi îşi dau întâlnire cu publicul la etajul întâi al Atriumului. De vineri până duminică, pasionaţii de obiecte cu poveşti aparte vor putea admira şi achiziţiona: argintărie, numismatică, filatelie, tablouri, statuete, bijuterii,piese de mic mobilier, cărţi, ceasuri de colecţie, porţelanuri şi multe alte articole cu dichis.

Vineri şi sâmbătă, la Palas Mall au loc manifestările dedicate Zilei Cooperării Europene. Publicul este invitat să admire în Palas Mall, zona Nissa, expoziţia de grafică şi fotografie „Dialog”, care include lucrări realizate de colaboratorii revistei culturale „Alecart”. În ambele seri, de la ora 20.00, pe Palatul Culturii va avea loc o proiecţie de film de animaţie pe tema cooperării europene.

Sâmbătă, de la ora 13.00, în parcul Palas va avea loc Târgul de Proiecte Transfrontaliere, care reuneşte instituţii şi ONG-uri din România, Republica Moldova şi Ucraina. În cadrul manifestării, va avea loc şi un spectacol de muzică uşoară, folclorică şi dansuri, la care participă ansambluri din cele trei ţări, precum: Fanfara Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga” şi Orchestra de muzică populară „Tinerii rapsozi”din Chişinău, Asociaţia Cheia Sol şi Trupa de dans „Hora Vasluiului”, Trupa coregrafică Vorona din Botoşani şi mulţi alţii.

Prichindeii cu aptitudini gastronomice sunt aşteptaţi şi în această sâmbătă la „Atelierul de Gătit”, de la restaurantul La Cupola din Atriumul Palas Mall. De la ora 11.00, sub îndrumarea echipei „Flori de Portocal”, copiii vor realiza brioşe delicioase. Înscrierile se pot face la telefon 0740/574.524 sau pe e-mail: ateliere.copii@gmail.com.

Finalul de săptămână la Palas are aromă intensă de cafea. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cafelei, clienţii vor fi răsfăţati cu promoţii şi muzică bună. Palas Mall le-a mai pregătit unconcurs barista, expoziţii cu tablouri realizate din boabe de cafea şi un spectacol pe ritmuri de tango, semnat Răzvan Suma şi Analia Selis.

INFO

www.palasmall.ro

www.palasiasi.ro

facebook.com/palasiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: