Nirvana – Made in Iasi

Pe 3 aprilie, cu 2 zile inainte de data decesului lui Kurt Cobain, trupa Fingerprint din Iasi a adus un omagiu regretatului artist si trupei pe care o conducea (Nirvana) printr-un vernisaj cu portrete ale acestuia si un concert-tribut live. Atit vernisajul, cit si concertul, au avut loc in Dublin Pub.

Tribute to Nirvana 2

La orele 18:30 a inceput spectacolul cu introducerea trupei si a invitatilor si cu multumiri catre fanii lui Kurt Cobain care au adus desene pentru a fi expuse. In ropotele de aplauze si strigatele publicului, sesiunea Fingerprint unplugged a inceput.

Tribute to Nirvana

Pe patru scaune puse fata in fata, pe un podium in mijlocul pub-ului, Codrin (tobe) , Iulian (bass si acordeon), Vlad (voce si chitara) si Bogdan (chitara) au „reinviat” trupa Nirvana. Chiar de la prima melodie, se simtea ca si cum Kurt Cobain, Krist Novoselić si Dave Grohl (fostii membri Nirvana) cintau ei insisi pe scena. Vlad, cu o voce izbitor de asemanatoare cu a lui Cobain, a interpretat piese cunoscute ale formatiei: „About a girl”, „Jesus doesn’t want me for a sunbean”, „Pennyroyal tea”, iar impreuna cu Alex: „Oh me”, „On a plane”.  Inainte de a cinta, relata un moment din viata lui in care melodia respectiva a jucat un rol important, iar la final multumea publicului, desi vorbele lui erau acoperite de aplauze si tipete.

Tribute to Nirvana 3

Invitatii mai sus-mentionati erau Petran si Razvan, de la trupa Edelvais, impreuna cu care trupa Fingerprint a cintat  „The man who sold the world” si „Polly” ( de la Nirvana), si Alex, de la fosta trupa „Ten years gone”, care a cintat piesa „Something in the way” ( tot de la Nirvana ).

In repertoriul baietilor de la Fingerprint au mai intrat un cover dupa piesa „Lonely souls” a celor de la Unkle si productii proprii, precum: „Newborn son”, „Incognito I”, „You’ll be there” si „Incognito II”. Concertul s-a incheiat la 19:45, in ciuda cerintelor publicului: „Bis!Bis!Bis” .

AUTOR: Irinei Roxana, Comunicare si Relaţii Publice, anul II

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: