Nigel Kennedy, celebrul violonist britanic, revine cu un show inovator la Cluj-Napoca.

nigel kennedy cluj

Concertul va cuprinde, în acompaniamentul unei orchestre live compusă din 30 de muzicieni, celebrele ”Anotimpuri” de Vivaldi, imaginate de Nigel Kennedy, care sunt deja block-starturi la Sony. De asemenea, artistul britanic a pregătit și o parte intitulată “Dedications”, în care va oferi audienței o aventură îndrăzneață în universul muzical al celui mai nonconformist violonist întâlnit vreodată pe marile scene ale lumii.

Versiunea artistului a celebrelor “Anotimpuri” ale lui Vivaldi a intrat în “Guinness Book of World Records”, ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (peste 2 milioane de exemplare).

Toți suntem sensibili la muzică, fară nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, și vreau să ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper că această nouă abordare să aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor” (Nigel Kennedy).

Versiunea sa a cunoscutelor “Anotimpuri” ale lui Vivaldi a intrat în “Guinness Book of World Records” ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor, vânzând peste 2 milioane de exemplare și rămânând peste 2 ani în topurile de specialitate. Celebra publicație britanică, ”The Guardian” aprecia că, dacă cineva are dreptul de a se ”juca” cu Vivaldi, acela este cu siguranță Nigel Kennedy.

Este afectuos și ireverențios, în egală măsură iar toate notele lui Vivaldi sunt acolo. Primăvară este salutată cu un intro îndepărtat a unei chitare electrice, vară aduce explozii nebunești în timp ce toamna are ritmuri de jazz. Totul sună ca un “jam session” din interiorul unui tablou de Botticelli, mai precizează publicația.

Nigel Kennedy a mai concertat în România în repetate rânduri, atât la Festivalul “George Enescu” cât și la “Masters Of Jazz”. Acesta a declarat în diverse interviuri că se simte onorat să concerteze în țara lui George Enescu, simțind o legătura directă cu acesta prin prisma faptului că Enescu a fost profesorul lui Yehudi Menuhin, care la rândul său i-a fost profesor artistului britanic.

Pe lângă spectacolul de la Cluj-Napoca din toamna acestui an, Nigel Kennedy va mai susține un concert și la București pe 16 octombrie la Sala Palatului, organizat de German Quality Entertainment.

Noul album al lui Nigel Kennedy pune în perspectivă tot ce a realizat artistul în ultimul timp, iar tot ce înseamnă Vivaldi se regăsește acolo. Vă invităm să-l ascultați!

sala polivalenta clujBILETE

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

  • CATEGORIA I – 98 lei
  • CATEGORIA II – 139 lei
  • CATEGORIA III – 159 lei
  • CATEGORIA IV – 197 lei
  • CATEGORIA V – 239 lei
  • CATEGORIA VI – 268 lei
  • CATEGORIA VI – 298 lei

Biletele pot fi cumpărate de la Biroul Diesel Events (400015, P-ța Unirii 10, Cluj-Napoca; rezervari@dieselevents.ro; 0799.600.900; 0264.439.043) sau online, de pe www.dieselevents.ro Accesul în sală va fi posibil începând cu ora 19:00, în ziua concertului.

INFO

Diesel Events

www.dieselevents.ro

www.facebook.com/DieselEventsRo

PE ACEEASI TEMA:

Transformă spațiul tău în loc de concert pentru o zi

Vița de Vie 4 The Trumpets

byron la Iași /ALTOrchestra 100

SummerFEST 2018 – cel mai mare festival din Republica Moldova

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Super concert Saragossa Band, Bosquito și Ovidiu Lipan Țăndărică si foc de artificii

Jazz În Copou© Last JAM SESSION 2018

Concert extraordinar HOLOGRAF @ Iasi

Petre Roman isi lanseaza cartea la Iasi

Scrie un comentariu: