Nicole Scherzinger

Astazi dansam la bara la Power Play. Muzica ne ajuta pentru ca vorbim despre Nicole Scherzinger, vocea principala de la senzatia dance, Pussycat Dolls.

nicole-scherzinger

Nicole Elikolani Prescovia Scherzinger s-a nascut pe 29 iunie 1978, in Hawai, dintr-un tata filipinez si o mama rusoaica, de aici mutandu-se in  Louisville, Kentucky, cand avea 4 ani. Tatal sau vitreg a incurajat-o in viitoarea cariera, inscriind-o la Youth Performing Arts School si la institutul de teatru Actors Theatre of Louisville. Desi avea inainte o cariera promitatoare in teatru sau actorie, Nicole a decis sa paraseasca studiile in favoarea unei trupe de rock in care facea backing vocals, ”Days Of The New”. A scos cu acestia un album in 1999, insa dezamagita de faptul ca nu a reusit sa faca nimic notabil, a participat la show-ul de televiziune Popstars, unde a castigat un loc in trupa ”Eden’s Crush”. Piesa “Get Over Yourself” a ajuns number one in Billboard Top One Hundred, insa datorita problemelor casei de discuri, fetele nu au apucat sa se bucure prea mult de succes, grupul desfiintandu-se in 2002.

Incepand cu 2003, Nicole a avut cateva aparitii pe scena sub numele de Nicole Kea, cantand diverse cover-uri si piese proprii din perioada Eden’s Crush plus piesa “Breakfast In Bed”. A mai colaborat cu japonezul  Yoshiki Hayashi la proiectul sau Violet Uk. A cantat varianta in engleza la “I’ll Be Your Love” cu Tokyo Symphonic Orchestra, incercand in diverse metode sa se remarce pe linie muzicala. In 2003, Nicole a intrat in trupa Pussycat Dolls ca voce principala si de atunci apare pe toate copertile revistelor pentru adolescenti si nu numai. Inventata de producatorul Robin Antin in 1993, trupa Pussycat Dolls a fost initial o trupa de dansatoare la bara in celebrul “Viper Room” din Los Angeles. Celebra Carmen Electra facea si ea parte din trupa si au pozat impreuna in Playboy in 1999, dar atunci cand producatorii au decis sa se foloseasca de vocea extraordinara a lui Nicole si sa reinventeze grupul ca trupa R&B/pop, a plecat.

Acest rebranding a prins foarte bine, iar primul single aruncat in piata a fost Sway, de pe coloana sonora a filmului ‘Shall We Dance”. Reactia pozitiva a publicului a dus la inregistrarea unui album intreg, iar piesa “Don’t Cha”, inregistrata cu Busta Rhymes, a devenit cea mai ascultata piesa in 2005 la posturile de radio americane. The Pussycat Dolls n-au devenit insa un one hit wonder, iar piese ca “Stickwitu”, “Beep”, “Buttons”, “I Don’t Need a Man” au devenit hit-uri atat la radio cat si in cluburi. Nicole Scherzinger a simtit insa ca poate face mai multe pe cont propriu, astfel ca in 2009 si-a lansat primul material solo, “Her Name is Nicole”, de pe care s-a remarcat “Baby Love”. In acelasi an, Nicole s-a intors in studioul de inregistrari alaturi de Pussycat Dolls, alaturi de care a lansat un al doilea album, “Doll Domination”, care a dat cateva piese de top 10 la nivel mondial, printre care “I Hate this Part” sau “When I Grow Up”.

Desi in 2009 a castigat 3 premii Billboard, doua premii la MTV Video Music Awards, iar vanzarile de peste 15 milioane de albume si 37 de milioane de singleluri le-au readus in prim plan pe fete, Nicole Scherzinger a decis in decembrie 2010 sa paraseasca Pussycat Dolls, unul dintre cele mai bine vandute grupuri feminine din toate timpurile. Despartirea i-a prins foarte bine, singlelul “Don’t hold your breath”, de pe albumul solo “Killer Love”, ajungand no.1 in Marea Britanie, o premiera pentru Nicole.

In vara lui 2011 a promovat piesa “Right There”, care a devenit cel mai de succes single al sarbatoritei de astazi, ajungand pe locul 1 in Billboard. In prezent, Nicole Scherzinger se poate lauda cu o victorie la show-ul Dancing with the Stars in 2010, echivalentul “Dansez pentru tine” din Romania, si cu onoarea de a fi jurat la X Factor atat in Marea Britanie, cat si in SUA.

Si pentru ca vanzarile de 54 de milioane de discuri la nivel mondial se datoreaza in mare parte muncii depuse alaturi de Pussycat Dolls, o ascultam pe Nicole Scherzinger in perioada in care activa alaturi de fete, cu o piesa inregistrata impreuna cu Timbaland: “Wait A Minute” !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: