NexT Romanian Shorts

Pe 20 si 21 august, Caravana Filmelor NexT se opreste în Iasi, în Parcul Palas, pentru doua seri de picnic si cinema sub clar de luna, eveniment organizat in parteneriat cu Palas Mall. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje vazute de-a lungul timpului în salile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, productii nationale si internationale, reunite în doua programe speciale.

Joi, 21 august, începând cu ora 21.30, în Iasi e seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcoma (Santul), o poveste înduiosatoare despre tati si fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu sabii ascutite si sânge tâsnind în toate partile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) si ceva probleme de pe platoul de filmare (Si baietii câteodata), toate în cinci  scurtmetraje românesti “cu zvâc”, mai vechi si mai noi.

PROGRAM

  • MARILENA DE LA P7

r. Cristian Nemescu, România, 2006, 45’
Lucruri pe care le faci din dragoste…

  • SANTUL

r. Adrian Silisteanu, România, 2012, 18’
Într-o zi caniculara de vara, Vasile, un taran la vreo 50 de ani, refuza sa-si însoteasca sotia,               Lucretia, la o ceremonie religioasa, gasind o scuza numai buna: trebuie sa termine santul din fata casei lor, ca sa nu plateasca amenda.

  • COLIVIA

r. Adrian Sitaru, România, 2009, 17’
Un baietel gaseste un porumbel bolnav si îl aduce acasa, ceea ce provoaca o adevarata furtuna în familie. Tatal sau accepta în cele din urma ca porumbelul sa stea pe balcon câteva zile. Dar baiatul nu se multumeste cu atât si îsi doreste o colivie pentru pasarea sa. Cine va câstiga ?

  • 12 MINUTE

r. Nae Constantin Tanase, România, 2013, 12’
„Când înveti sa fii tolerant, dusmanul tau îti este cel mai bun profesor.”(Dalai Lama)

  • SI BAIETII CÂTEODATA

r. Matei Lucaci Grunberg, România, 2013, 17’
Un actor. Un regizor. Un platou. O echipa. O problema.

Durata totala – 107’

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT. Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Primariei Municipiului Brasov, KunSTadt, Primariei Municipiului Alba Iulia, Primariei Municipiului Oradea, Primariei Municipiului Deva, Asociatiei Culturale DevART Deva, Centrului Cultural “Dragan Muntean” Deva, Primariei Municipiului Târgu Mures, Perla Invest, Primariei Municipiului Piatra Neamt, Palas Mall, Primariei Municipiului Galati, Consiliului Local Galati si Directiei Judetene pentru Cultura Galati, Roaba de Cultura. Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf si Minorswing Hamace. Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Sapte Seri, Adevarul, Dilema Veche, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter.ro, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, Getlokal.ro, Studentie.ro, Vice.com, Sub25.ro, CooperativaUrbana.ro, înFestival.ro, Urban.ro, 121.ro. Parteneri media locali: Ziarul de Iasi, IasiFun, AltIasi

INFO

www.nextfilmfestival.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: