NexT Disco Night

Pe 20 si 21 august, Caravana Filmelor NexT se opreste în Iasi, în Parcul Palas, pentru doua seri de picnic si cinema sub clar de luna, eveniment organizat in parteneriat cu Palas Mall. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje vazute de-a lungul timpului în salile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, productii nationale si internationale, reunite în doua programe speciale.

Miercuri, 20 august, începând cu  ora 21.30, în Parcul Palas e Disco Night. NexT Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naste pe ringul de dans, în stralucirea si pulsatiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripa pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colt, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian si o palestinianca aduce, în sfârsit, pacea. Povesti de dragoste înflacarate si nu numai în sapte musicaluri cu dichis, vesele si colorate, cu cântece de fredonat iar si iar.

PROGRAM

  • Outrageously Disco

r. Nicolae Constantin Tanase, România, 2009, 20’
În stralucirea si pulsatiile discotecii, o poveste de dragoste se naste pe ringul de dans, o poveste care însa nu era menita sa se întâmple.

  • Un tip chel / Baldguy / Skallamann

r. Maria Bock, Norvegia, 2011, 12’
O poveste despre încercarile unui tânar de-a obtine dragostea si de-a fi acceptat, într-un musical plin de viata despre ce înseamna sa fii tu însuti si sa iubesti pe cine vrei.

  • Moore Street Masala

r. David O’Sullivan, Ireland, 2009, 5’
Baba, vânzator la un magazin de cartier, se îndragosteste de agenta sexy de vânzari imobiliare de vizavi. Când îi vinde prânzul, aceasta îi fura inima. Exista un singur fel în care iubirea poate învinge… ca la Bollywood!

  • Eduard în tara Minunilor / Edward in Wonderland / Hereux qui comme Eduard

r. Franck Lebon, Franta , 2007, 20’
Edward este un tânar ambitios, care tocmai a terminat studiile economice. Angajat de o importanta corporatie internationala, Craesus Inc, Edward devine noul promotor al profiturilor si produsului brut, si vedeta unui muzical economic absurd în care actionari, directori si consumatori danseaza pe aceleasi acorduri paradoxale.

  • West Bank Story

r. Ari Sandel, SUA, 2005, 22’
West Bank Story este o comedie musical, despre un cuplu improbabil – David, un soldat israelian, si Fatima, o casierita palestiniana la un fast food, care se îndragostesc în mijlocul animozitatii ce domneste între familiile lor disputându-si standurile de falafel în West Bank.

  • Interior. Masina / Bench Seat

r. Anna Mastro, SUA, 2011,  19’
Ea îsi doreste o relatie stabila, el viseaza la o viata libera – însa se va gândi de doua ori mai bine, când ea îi povesteste ce s-a întâmplat cu ultimul baiat care a parasit-o.

  • O coafura la înaltime / Flight of the Pompadour

r. Karan Kandharl, Marea Britanie, 2012, 8’
S-a pregatit cu atâta grija: mocasinii lustruiti, parul netezit cu atentie pe spate, bretonul aranjat meticulos. si totusi ceva nu e tocmai în ordine. În clipa în care intra în Rockabilly Club, lumea se uita fix la el.

Durata totala – 106’

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT. Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Primariei Municipiului Brasov, KunSTadt, Primariei Municipiului Alba Iulia, Primariei Municipiului Oradea, Primariei Municipiului Deva, Asociatiei Culturale DevART Deva, Centrului Cultural “Dragan Muntean” Deva, Primariei Municipiului Târgu Mures, Perla Invest, Primariei Municipiului Piatra Neamt, Palas Mall, Primariei Municipiului Galati, Consiliului Local Galati si Directiei Judetene pentru Cultura Galati, Roaba de Cultura. Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf si Minorswing Hamace. Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Sapte Seri, Adevarul, Dilema Veche, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter.ro, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, Getlokal.ro, Studentie.ro, Vice.com, Sub25.ro, CooperativaUrbana.ro, înFestival.ro, Urban.ro, 121.ro. Parteneri media locali: Ziarul de Iasi, IasiFun, AltIasi

INFO

www.nextfilmfestival.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția I

Capodopere ale muzicii corale

Concert simfonic. Dirijor: CRISTIAN OROȘANU

Cântecul numelor uitate | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: