”New Nationalisms in the Heart of Europe” – expozitia tanarului artist vizual slovac Tomáš RAFA

tranzit.ro va invita sa vizitati expozitia tanarului artist vizual slovac Tomáš RAFA: New Nationalisms in the Heart of Europe (Noi Naţionalisme în inima Europei). Expoziția va fi deschisa in perioada 6-21 Octombrie 2017, pe Str. Alexandru Lăpușneanu 7-9, Iași.

Proiectul de lungă durată New Nationalisms in the Heart of Europe (Noi naționalisme în inima Europei) conține reportaje video ale unor demonstrații politice, blocade și proteste, deseori surprinzând ceea ce nu este acoperit de știrile TV. Lucrările de artă ale lui Tomáš Rafa ating subiecte politice ce devin subiectul disputelor publice în care Tomáš RAFA ia parte în mod activ ca artist și ca activist.

Rasismul, xenofobia, protestele, demonstrațiile și blocadele sunt subiectele sale. El prezintă materiale mai degrabă “așa cum sunt”, fără a-și face vizibile propriile opinii.

Expoziția Tomáš RAFA: New Nationalisms in the Heart of Europe este realizată în cadrul proiectului COMUNITĂŢI RE-IMAGINATE organizat de 1+1 în colaborare cu tranzit.ro/ Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Tomáš RAFA (1979) este un tânăr artist vizual din Slovacia, laureat în 2011 al premiului Oscar Čepan. După studii la Banská Bystrica și Varșovia, el adună pe termen lung material vizual în țările V4 concentrându-se asupra unei întrebări cheie: unde este granița dintre patriotism și naționalism? Rafa reflectă epoca contemporană atât în lucrările sale cât și în stilul său de viață. Principalul său instrument este o camera video, metoda sa este documentarea iar teritoriul său este Europa Centrală. Este în permanentă mișcare – organizând, realizând reportaje, colectând și arhivând.

Expoziția Tomáš RAFA: New Nationalisms in the Heart of Europe este realizată simultan cu proiectul internațional PATTERNS Lectures, susținut de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, „Borders, Barriers and Protest Culture. The New Politics of Social Movements in Central and Eastern Europe”

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

INFO

tranzit.ro/ Iasi

Str. Al. Lăpuşneanu, nr. 7-9

www.tranzit.org

www.facebook.com/tranzitro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: