”Nepot de taran”, un proiect pentru cei care au ales sa se mute la tara si sa traiasca mai simplu

nepot-taran-1

Francesca și Constantin Gozman, o familie de tineri clujeni, au ales să se mute la țară și să traiasca mai simplu. Nepot de țăran este un proiect inițiat de ei ca asociație, prin care își propun să reunească într-un singur loc alți tineri din țară care merg pe același drum sau sunt în căutarea unei schimbări de stil de viață și carieră.

Proiectul este dezvoltat sub forma unei platforme editoriale interactive, care prezintă povești de succes, portrete și interviuri ale tinerilor întorși în mediul rural.

Nepot de țăran dorește să fie o sursă de informare și inspirație pentru tinerii aflați în căutarea unei schimbări în viață, pentru cei care își doresc să schimbe viața corporatistă cu stilul de viață tihnit, pentru cei care își doresc să fie mai aproape de natură și tradiții sau pentru cei care doresc să se reîntoarcă acasă.

Se adreseaza, în special, publicului educat, din mediul rural și urban, care are capacitatea și dorința de a demara sau de a se implica în proiecte de creativitate socială în mediul rural.

De la povești de succes în turism și agricultură și până la proiecte curajoase în zona antreprenoriatului social, „Nepot de țăran” își propune să prezinte viața la țară prin ochii tinerilor care au avut „nebunia” de a se întoarce la rădăcini, a celor care au știut să îmbunătățească stilul de viață tradițional românesc, păstrând cutumele și tradițiile sale, dar adaptându-le în același timp nevoilor și preocupărilor lumii contemporane.

Platforma are și rolul de a susține dezvoltarea unei comunități, a unui canal de comunicare și informare, atât pentru cei deja reîntorși în mediul rural, cât și pentru cei care s-au gândit sau s-ar putea gândi la asta.

INFO

www.nepotdetaran.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: