“Natura pentru sănătatea ta” – beneficiile plantelor medicinale

Afis Natura pentru sanatatea ta-Beneficiile plantelor

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează marți, 3 noiembrie 2015, de la ora 14.30, la Sala de Artă și Colecții speciale o nouă întâlnire în cadrul proiectului Intersecții – Natura pentru sănătatea ta.

Prof. univ. dr. dr. Honoris Causa Constantin Milică de la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași va susține o prezentare despre beneficiile plantelor medicinale. Tot cu această ocazie, Ramona Ciobanu (ecolog la Agenția pentru Protecția Mediului Iași) va vorbi despre flora medicinală protejată din județul nostru.

Invitați sunt elevii de la profilul științe de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.

Alături de ei vor mai fi: conf. dr. Biochimist Bogdan Stoica și dr. medic primar îngrijiri paleative Liliana Mihailov (Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”), ing. dr. Roxana Anghel (Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”).

Activitățile din cadrul proiectului se vor derula pe întreg parcursul anului școlar 2015-2016, iar tematica este axată pe modul de cultivare și recoltare a plantelor medicinale pentru a obține cât mai multe beneficii la producerea extractelor terapeutice. Astfel, vom afla detalii perioada optimă de recoltare, partea utilă a plantelor și despre procedeul de fabricare a produselor pe bază de plante.

Partenerii proiectului sunt: Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

„Natura pentru sănătatea ta” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail: programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Workshop-uri de nutritie la CUIB

BOOK-ătăria: „La masă cu Sadoveanu”

Ziua Europei în literatură și artă sărbătorită de Biblioteca Judeţeană Iaşi

Cerneală și Celuloid: „Sub aceeași stea” (de la carte la film)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Atelier de prins curaj @Bojdeuca lui Creanga

Intalnire cu un berar nomad @Beer Zone

Social Practice by Magnitude

Pacala si Tandala va asteapta la Bojdeuca lui Creanga

Scrie un comentariu: