National Geographic anunta premiera serialului Barkskins

Produs de Scott Rudin Productions și Fox 21 Television Studios și creat de Elwood Reid, serialul din opt episoade este bazat pe romanul omonim al scriitoarei Annie Proulx, devenit bestseller New York Times. Cu o distribuție de excepție, în frunte cu David Thewlis și Marcia Gay Harden, serialul își transportă publicul către Lumea Nouă a secolului al XVII-lea, în Noua Franță, ilustrând o poveste plină de mister, dramă și înverșunare

BARKSKINS examinează masacrul misterios al coloniștilor din sălbăticia vastă și necruțătoare a Noii Franțe a anilor 1690, incident care amenință să arunce întreaga regiune într-un război total. Suspecți sunt englezii, Compania Golfului Hudson și un grup de Kanien’kehá:ka (Iroquois), posibil în coaliție cu englezii pentru a-i alunga pe francezi din regiune. Dar, totuși, cine sau ce a dus la sfârșitul tragic al acestor coloniști? Noul serial din opt episoade oferit de National Geographic, BARKSKINS, creat de Elwood Reid și bazat pe romanul bestseller omonim al autoarei Annie Proulx, transportă publicul către frontiera sălbatică americană de la sfârșitul secolului al XVII-lea. BARKSKINS are premiera în data de 7 august, de la orele 22.00& 23.00, având episoade consecutive timp de patru săptămâni.

BAKRSKINS este amplasat în Wobik, o mică așezare din actuala provincie canadiană Quebec. Atunci când Biserica Catolică trimite preoți iezuiți să convertească populația indigenă, Franța își trimite propriii oameni să populeze aceste teritorii, împreună cu ”Filles du Roi” (Fiicele Regelui), femei tinere care să fie căsătorite cu acești bărbați, să formeze familiii și să ajute coloniile să prospere. Acest grup disparat de marginalizați, delincvenți și inocenți trebuie să facă față greutăților vieții, intereselor antagoniste și loialităților încâlcite la răscrucea civilizației, în Noua Franță din anii 1690.

BARKSKINS este o poveste despre lupta primordială de supraviețuire și încercarea de a construi o civilizație în mijlocul unei păduri nesfârșite”, spune Reid, creatorul și producătorul executiv al serialului. ”Coloniștii care au venit să-și caute norocul în imensa și neprimitoarea Lume Nouă, cei fără pământ, copiii străzii, negustorii lacomi și tinerele femei sărace care sperau să găsească un soț cu pământ și avere, au descoperit o realitate brutală la care au încercat, apoi, să se adapteze. S-au trezit într-o imensă pădure, întunecată și ostilă, locuită de multă vreme de națiuni indigene care au privit sosirea lor cu dispreț, dar care au realizat apoi că o alianță cu nou-veniții este atât de necesară propriei lor supraviețuiri.

Serialul spune o poveste despre explorare, aventură și ambiție, ai cărei protagoniști sunt fie visători fie luptători. Unii au o viziune utopică despre lume, alții sunt vulgari și escroci, dar toți trebuie să facă față pericolelor de la noua frontieră. Când tensiunile cresc, iau naștere alianțe neașteptate, vechi antagonisme se acutizează și noi familii se formează pe fundalul aparent nesfârșitelor bogății naturale și pericole ascunse din noul continent american. Coliziunea dintre civilizație și comerț, ilustrată în BARKSKINS, este o temă atemporală, la fel cum sunt spiritul pentru aventură, uimirea față de natură și supraviețuirea celui mai puternic.

Difuzat în 172 de țări și 43 de limbi, serialul de ficțiune istorică este o creație a Fox 21 Television Studios și Scott Rudin Productions și este bazat pe romanul bestseller scris de Annie Proulx, câștigătoare a premiului Pulitzer. Serialul îi are în distribuție pe David Thewlis (”Wonder Woman”) în rolul lui Claude Trepagny, Marcia Gay Harden (”The Newsroom”) în rolul Mathilde Geffard, Aneurin Barnard (”Dunkirk”) în pielea personajului Hamish Goames, James Bloor (”Dunkirk”) în rolul Charles Duquet, Christian Cooke (”Point Blank”) în rolul Rene Sel, David Wilmot (”The Alienist”) în rolul Constable Bouchard, Thomas M. Wright (”The Bridge”) în rolul Elisha Cooke, Tallulah Haddon (”Black Mirror: Bandersnatch”) în rolul Melissande, Kaniehtiio (Tiio) Horn (”The Man in the High Castle”) în rolul Mari, Lily Sullivan (”Picnic at Hanging Rock”) ca Delphine și Zahn McClarnon (”Fargo”) în rolul Yvon.

Creatorul serialului, Elwood Reid (”The Bridge”), este și producătorul executiv al proiectului. Scott Rudin (”No Country for Old Men”), Garrett Basch (“The Night Of”), Eli Bush (“Lady Bird”), David Slade (“Black Mirror: Bandersnatch”) și Annie Proulx sunt, de asemenea, producători executivi.

Annie Proulx este autoarea a opt cărți, între care se află și romanul ”The Shipping News” (”Știri de acasă”) și colecția de povestiri ”Close Range”. Numeroasele sale distincții includ un premiu Pulitzer, un premiu National Book, Premiul Internațional pentru Ficțiune acordat de Irish Times și un premiu PEN/Faulkner. Povestirea sa ”Brokeback Mountain”, publicată inițial în The New Yorker, a fost adaptată pentru filmul omonim câștigător de Oscar.

INFO

www.nationalgeographic.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: