Natasha Hamilton, Atomic Kitten

Natasha Hamilton de la Atomic Kitten este sarbatorita de azi la Power Play. Nascuta pe 17 iulie 1982 in Liverpool, Natasha Maria Hamilton a fost un copil-minune, ea cantand inca de la 5 ani si aparand in numeroase show-uri de televiziune pentru copii.


In 1998, dupa ce castiga un concurs local pentru tinerele talente, Natasha este contactata de producatorul grupului Atomic Kitten, Andy McCluskey, care cauta o voce potrivita pentru a suplini plecarea din trupa a lui Heidi Range. Natasha s-a potrivit perfect in locul ramas liber si astfel fetele au reusit sa intre in studiouri pentru albumul de debut “Right Now” aparut in 1999. De-abia dupa doi ani de la aparitie, timp in care se lansasera nu mai putin de 4 single-uri, Atomic Kitten reusesc marele boom cu piesa “Whole Again”.

In 2001, dupa ce acest hit a stat nu mai putin de 3 saptamani pe prima pozitie a topului britanic, albumul a fost relansat, iar in numai 3 saptamani a atins cifre impresionante de vanzari. In acelasi an 2001, fetele reusesc sa intre si pe piata americana, ce-i drept pe un modest loc 33. In 2002 apare “Feels So Good”, album precedat de cover-ul dupa Bangles, “Eternal Flame”. Nu putini au fost criticii care au afirmat ca varianta Atomic Kitten suna chiar mai bine decat originalul. Cu o formula schimbata (Jenny Frost a inlocuit-o pe Kerry Katona), Atomic KItten apar la mai multe emisiuni muzicale din Asia, Australia si chiar Extremul Orient, incercand sa promoveze si acolo stilul lor soft-pop. Un alt cover, dupa Blondie, “The Tide is High”, ajunge number one in Marea Britanie, iar Atomic Kitten apar pe prima pagina atat in revistele mondene cat si in cele de muzica, devenind unul dintre grupurile cele mai populare din Regat.

In 2003 relanseaza piesa celor de la Kool And The Gang, “Ladies Night”, insa aceasta miscare are drept consecinta o raceala din partea presei britanice, care a acuzat grupul ca nu compune nimic si ca marile lor hituri sunt de fapt piesele altora. In plus, Natasha Hamilton decide in ianuarie 2004 ca vrea sa petreaca mai mult timp alaturi de familie si paraseste temporar grupul. Imediat au aparut zvonuri cum ca grupul ar fi pe cale sa se destrame. Pentru a veni cu un contraargument, Atomic Kitten relanseaza o piesa de pe albumul de debut in varianta “Cradle 2005”, iar fondurile stranse in urma vanzarii discurilor sunt donate unei fundatii de caritate. In acelasi an, Jenny Frost si Liz McClarnon isi lanseaza materialele solo. Atomic Kitten au revenit in formula completa in 2006 cu “All Together Now (Strong Together)”, o piesa inregistrata pentru albumul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din Germania. In 2008, dupa ce au lansat Anyone Who had a Heart, un cover dupa Dionne Warwick, Atomic Kitten au luat o pauza timp de 4 ani, revenind in 2012 cu The Essential Collection, o compilatie cu cele mai de succes piese alte trupei. Promovarea materialului le-a prins pe fete pentru prima data dupa multi ani pe scena, iar reactia aparuta din partea fanilor a fost una pozitiva.

Sarbatorita noastra de astazi a promis ca pana la sfarsitul anului, Atomic Kitten vor scoate un nou album. Pana sa vedem ce e de capul lui, astazi Atomic Kitten vin la Power Play cu “Whole Again” !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: