”NĂSCUT ÎN ’90” – Bis Teatru din Sibiu / FITPTI 2016

fitpti-2016-bis

Bis Teatru din Sibiu va invita de la ora 20:00 la un spectacolul de teatru in aer liber – pietonal Lapusneanu (Cafeneaua Veche) –  NĂSCUT ÎN ’90, spectacol prezentat in cadrul FITPTI 2016.

În distribuţie, trei actori născuţi în anul 1990, un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă. Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din  istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase și amare aduceri aminte. Anii ’90 au însemnat: haos, violență, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis  libere.

Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei,  Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie  de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.

Spectacolul funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 25 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

Cu: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș. Scenariu: Flaviu Suhastru. Regia: Bogdan Sărățean

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: