„Năpasta (…și era pădurea singură…)” | Uzina cu Teatru

Un nou eveniment excepțional este oferit de Teatrul Național Iași  la Uzina cu Teatru:  „NĂPASTA (…și era pădurea singură…)” de I.L. Caragiale, un spectacol de Adi Carauleanu.

  • vineri, 29 aprilie 2022, ora 19:30 –  sala ”Uzina cu Teatru”, TNI

Spectacolul face parte din suita evenimentelor organizate de Naționalul ieșean, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înființarea instituției Teatrului Național Iași și a sărbătoririi Zilei Dramaturgiei Românești.

Adi Carauleanu i-a reunit în acest proiect pe Călin Chirilă, Emil Coșeru, Diana Chirilă, Andrei Grigore Sava; costumele au fost create de scenografa Rodica Arghir. Spectacolul marchează și o aniversare specială, 20 de ani de carieră remarcabilă, dedicați de actorul Călin Chirilă scenei Naționalului ieșean.

Trăim vremuri de grea cumpănă! Nori… de frică acoperă încet, încet Lumea! Oamenii privesc neputincioși…prezentul și viitorul! Acțiunea piesei noastre este… în trecut. Oare? Mi-am dat seama, îngrozit, că toate personajele Marelui Caragiale, reacționează… din frică:

Dragomir, (Călin Chirilă, probabil cel mai bun în acest rol, din ce am văzut eu până acum), ucide din dragoste și trăiește cu groază în suflet atâția ani, sperând că nu va fi descoperit. FRICA! Anca își sacrifică viața, trăind cu ucigașul soțului ei, în înfrigurata speranță… că-l va demasca! Câtă TEAMĂ are femeia asta în determinarea sa?! (Diana Chirilă dovedește cu acest rol că este o importantă actriță a TNI). Aflat la început de carieră, Andrei Grigore Sava trăiește prin personajul Gheorghe, iluzia… zadarnicei povești de dragoste. Teama îl acoperă (în speranța cuceririi Ancăi), în viața lui măruntă. Probabil și când merge la școală (învațător fiind), bănuiește că doi-trei dintre elevii lui îi știu frământările și, probabil, sunt și mai deștepți ca el! FRICA!

Frica ocnașului ION… e determinantă! Lui îi este frică de … Dracu’! De fapt, de răul din Om! Nu știu ce vor face personajele în viata lor viitoare! Cum vor trăi, cum vor suporta, cum vor înțelege! Dar știu ca Ion (Emil Coșeru, cu totul și cu totul altfel în ocnaşul-nebun) va fi împăcat cu lumea asta plină de… nori! FRICA GUVERNEAZĂ OMENIREA!!!

„Năpasta”, ultima piesă de teatru scrisă de Ion Luca Caragiale, a avut premiera pe 3 februarie 1890, la Teatrul Național din București, avându-i în distribuție pe C. I. Nottara (Ion), Aristizza Romanescu (Anca), Grigore Manolescu (Dragomir) și Costin Mărculescu (Gheorghe).

BILETE

Bilet: 40 lei. Puteți achiziționa bilete: Online de pe – www.myticket.ro,  de la AGENȚIA TEATRALĂ (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), program: 12.00– 17.00, luni, marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică miercuri: închis si de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, cu o jumătate de oră înaintea reprezentației.

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi,

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: