Cum pui stop distragerilor de atenție digitale și reale cu ajutorul unui singur buton

my-focus-gadget-my-love-distrageri-de-atentie-digitale-si-reale-foto(Lucian ROTARU)

Email-uri, apeluri telefonice, SMS-uri, notificări pe Facebook, mesaje pe Yahoo Messenger, Facebook Messenger, WhatsApp sau Viber, clipuri amuzante pe YouTube, poze cu pisici și multe alte distrageri de atenție fac din lucrul la calculator o sarcină din ce în ce mai complicată. Cum te mai poți concentra în ziua de astăzi?

MyFocus, un buton care se conectează prin USB la calculator sau laptop, va întrerupe orice distragere digitală atunci când este apăsat. Mai mult, butonul poate fi de culoare roșie sau verde pentru a arăta și celor din jurul tău dacă acesta este activat sau nu.

Într-un studiu realizat la University of California din Irvine se arată că unui utilizator îi trebuie aproximativ 23 de minute pentru a reveni la o activitatea întreruptă de o distragere digitală sau reală, iar numeroasele întreruperi pot duce la o scădere a performanței cognitive. În acest caz, un buton de 9 cm pe birou care să te ajute să pui stop lumii din jur ar putea fi o soluție eficientă în momentele în care dorești să te concentrezi pe o anumită sarcină.

http://vimeo.com/75350895

MyFocus este compatibil cu Microsoft Windows și Apple Mac OS X, dar și cu sistemele mobile precum Android, iOS, BlackBerry OS și Windows Phone, astfel, atunci când este activat acest buton, orice mesaj sau notificare de pe calculator sau telefon vor fi blocate. Cei care vor încerca sa te contacteze în acest timp vor vedea mesajul „Do not disturb” (funcție compatibilă pe unele platforme precum Yahoo, Skype etc.) și chiar dacă vor trimite un mesaj acesta va ajunge la tine dar tu nu vei fi atenționat. Imediat cum butonul de pe birou este apăsat iar, lumina roșie se face verde iar tu poți verifica mesajele și notificările blocate în tot acest timp.

Companie CanFocus din Toronto, Canada, a lansat o campanie de crowdfunding pe KickStarter pentru a aduce acest buton pe birourile din întreaga lume. Ținta lor este de a strânge 125.000 de dolari până la sfârșitul lunii octombrie. Cei care vor să susțină acest produs pot alege pachete promoționale între 5 și 8000 de dolari, dar pentru a primi butonul MyFocus și soft-ul cu care lucrează acesta prețul inițial este de 79 de dolari.

Te așteptăm pe pagina noastră de Facebook pentru discuții: www.facebook.com/GadgetMyLove.

Sursă: Ziarul de Iași. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 9 octombrie 2013, nr. 238 (6763), pagina 7A.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: