Muzeul Literaturii Romane Iasi organizeaza cea de a VII-a editie a Simpozionului National “Istorie, cultura, patrimoniu”

În perioada 22-23 mai 2014 va avea loc Simpozionul National „Istorie, cultură, patrimoniu”, organizat de Muzeul Literaturii Române Iasi, în parteneriat cu Directia Judeteană pentru Cultură Iasi si Asociatia „Patrimoniu pentru Comunitate”.

Aflat la cea de-a VII-a editie, evenimentul s-a bucurat de participarea unor nume importante din mediul stiintific si nu numai, din tară si din afara granitelor. Anul acesta, peste 50 de specialisti se vor reuni pentru a dezbate despre cultură si civilizatie românească în context european, politici culturale, precum si despre conservarea si restaurarea valorilor de patrimoniu. Invitatii vor sustine comunicări la muzeele „Vasile Pogor” (Iasi) si „Constantin Negruzzi” (Hermeziu, comuna Trifesti), acestea urmând a fi publicate în cel de-al VII-lea volum al „Anuarului Muzeului Literaturii Române Iasi”.

Deschiderea lucrărilor simpozionului are loc joi, 22 mai, de la ora 9, în holul „I.M. Melik” de la muzeul „Vasile Pogor”, în prezenta domnilor Dan Lungu (Director al Muzeului Literaturii Române Iasi) si Virgil Băbîi (Director al Directiei Judetene pentru Cultură Iasi). Moderatorul evenimentului va fi domnul Dan Jumară, coordonatorul simpozioniului.

Simpozionul National „Istorie, cultură, patrimoniu” promovează patrimoniul Iasiului în context national si international. Pe aceeasi linie se înscrie si noua initiativă a Muzeului Literaturii Române Iasi, ”Programul de burse si rezidente de cercetare stiintifică privind istoria si viaţa culturală a Iaşiului”. Aceasta constă în acordarea a 4 burse si 4 rezidente de cercetare studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si cercetătorilor si îsi propune să stimuleze, la diferite nivele academice,  investigatia stiintifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan al Iasiului.

INFO

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: