Muzeul Literaturii Romane Iasi a avut mai multi vizitatori in 2013

Anul 2013 a însemnat pentru Muzeul Literaturii Române Iasi o crestere de 23.3% a numărului de vizitatori care au plătit bilete pentru a trece pragul muzeelor literare iesene. Astfel, numărul plătitorilor de bilete în 2013 a fost de 39.574, spre deosebire de anul precedent, când a fost de 32.092. De asemenea, numărul de vizitatori care nu au plătit pentru intrare a crescut de la 25.947 în 2012 la 29.891 în 2013.

Muzeele care au înregistrat cea mai mare crestere fată de anul 2012 sunt Bojdeuca „Ion Creangă” (foto), Muzeul „Mihai Eminescu” si Colectia „Istoria Teatrului Românesc” si Muzeul „Vasile Pogor”.

Atragerea unui număr mai mare de vizitatori se datorează implementării programului de revitalizare a muzeelor literare iesene, cuprins în planul de management, care a însemnat în 2013 organizarea a numeroase activităti si evenimente care au pus în evidentă patrimoniul cultural, implementarea unui noi identităti vizuale, dar si transformarea spatiilor exterioare în unele prietenoase si deschise publicului.

Printre actiunile întreprinse se numără concerte, expozitii, concursuri literare, activităti în aer liber, amenajarea unei biblioteci în Parcul Lecturii de la Casa Pogor, precum si Festivalul International de Literatură si Traducere Iasi (FILIT) care a atras public international.

Parteneriatele încheiate în 2013 si acordarea unui interes deosebit comunicării cu publicul au dat nastere la proiecte neconventionale care au contribuit semnificativ la cresterea vizibilitătii Muzeului Literaturii Române Iasi, implicit a numărului de vizitatori. Astfel, institutia a reusit o schimbare de perceptie si a atras un public eterogen.

Muzeul Literaturii Române Iasi planifică si pentru anul 2014 o serie de actiuni care să pună în lumină patrimoniul si care să crească nivelul de constientizare în rândul publicului, în special celui tânăr.

INFO

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: