Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin, reteta italiana

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” si a fost oferita si preparata de Restaurant ”Il Corso” din Bucuresti.

INGREDIENTE

  • 200 g muschi de vita
  • 50 ml ulei de masline Arpis
  • 50 g crema de trufe
  • 50 g unt
  • 60 ml smantana
  • 20 ml coniac
  • 200 g cartofi
  • 10 g rozmarin

PREPARARE

Uleiul Arpis se pune la incins intr-o tigaie. Se adauga muschiul de vita si se gateste pe toate partile timp de 10 minute. Dupa acest interval de timp se adauga crema de trufe, smantana, sarea si piperul. Dupa 2-3 minute se flambeaza cu coniacul. La sfarsit se adauga 20 de g de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Intr-o alta tigaie se pune untul ramas, cartofii taiati rondele si rozmarinulsi se lasa la sotat pana capata o culoare aramie.

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Restaurantul Gazda: In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul italian Il Corso. Restaurantul IL CORSO va invita intr-un decor deosebit pentru a gusta din traditia artei culinare italiene. Lumina naturala, care scalda placut mesele, spatiu vitrat larg dar si culorile calde si deschise va intampina din momentul in care pasiti pe usa restaurantului. Decorul este simplu cu usoare accente de design minimalist.

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.  Programul va fi derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 74 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest,  InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

INFO

www.russenart.ro
www.inbucatariilelumii.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Zilele Nordului 2017: Peste 8.000 de participanți din țară și străinătate, prezenți la festival

Seminar de parenting pentru copii fericiți și părinți liniștiți

Aventuri offroad cu ATV-uri Linhai

Cercetări arheologice sistematice la Scanteia, Iasi

1 comentariu la “Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin, reteta italiana”

  1. Cristina says:

    Mmmm reteta arata super. Acum imi este foame:).

Scrie un comentariu: