“Moving Art – HORA”, în călătorie cu Trenurile Soarelui

locomotiva-Moving-Art.

CFR Călători susține valorile tradiționale și sprijină proiectul artistic “Moving Art – HORA”, parte a Campaniei Redescoperă Culorile României realizată de Policolor în anul aniversării a 50 de ani. Astfel, două branduri românești – operatorul național de transport feroviar de pasageri și producătorul de vopsea vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor.

Proiectul constă în înfrumusețarea la exterior a unei locomotive electrice din parcul de material rulant al companiei feroviare. Locomotiva 41-0148-1 va fi pictată cu simboluri naționale promovând tradițiile românești (Hora) și aducându-le în atenția tinerilor, într-o formă cât mai atractivă.

Pentru aceasta, începând cu data de 18 iunie, artistul vizual Carmen Nistor își mută atelierul de pictură în Depou, acolo unde timp de două săptămâni va pune arta pe roate. În executarea picturii vor fi folosite produse de calitate Policolor Automotive – divizia auto a producătorului român, rezistente condițiilor de exploatare a locomotivei.

Astfel, de la începutul lunii iulie, pasagerii care merg spre Litoral vor avea ocazia să se afle într-un tren care iese din tipare prin galeria de artă neconvențională de pe locomotivă. O vară întreagă aceasta va străbate traseul București-Constanța, ducând Trenurile Soarelui pe Litoral, iar din toamnă va ajunge în alte puncte turistice din România, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

INFO

cfrcalatori.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Școala de vară pentru pitici, 23 – 27 iulie 2018

Seara cu Antreprenori marca JCI Iaşi, ediţia a V-a

Clubul Cinefililor va invita la film: ”La mala educacion” (2004)

The Glimpse LIVE @Underground Pub

Scrie un comentariu: