Movie Night la Casa de Cultura M. Ursachi: ”Ernest et Celestine”

Afis-Movie-Night1

Asociația Contour în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Iași ” Mihai Ursachi “, Primăria Municipiului Iași, Fundația Iași Capitală Culturală Europeană și Rotaract Iași vă invită duminică, 30 noiembrie, ora 19:00 la Casa de Cultură a Municipiului Iași ” Mihai Ursachi ” pentru a viziona, discuta şi dezbate filmul de animație “Ernest et Celestine” în regia lui Stephane Aubier, Vincent Patar și Benjamin Renner.

Cunoscuţi pentru “Panique au village”, regizorii Stephane Aubier şi Vincent Patar împreună cu Benjamin Renner au lansat în urmă cu doi ani animaţia bazată pe îndrăgita serie de cărţi pentru copii a scriitoarei Gabrielle Vincent, cu un scenariu semnat de scriitorul francez Daniel Pennac, scenariu care se pretează la multiple interpretări, pentru toate vârstele. Rezultatul e un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animaţiei old school cu un vizual fidel stilului ilustraţiilor seriei de cărţi şi cu personaje adorabile ce par desenate în acuarelă.

“Ernest et Celestine” a avut premiera în 2012, la Cannes, în competiţia Quinzaine des Realisateurs. Cea mai importantă distincţie a sa a fost premiul Cesar pentru cel mai bun film de animaţie în 2013.

INFO

Casa de Cultura ”Mihai Ursachi”

Adresa: Bd. Carol I, Parcul Copou, Iasi

Tel&Fax: 0332 110 954, 0232 267 547

Web: www.culturacopou.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Amalgam 5 | Acaju

Concert :umbra | Acaju

Concert Nouă Ani Lumină | Acaju

14 magical years | Time Out

Scrie un comentariu: