MOTORFEST 2011

Vineri, 22 Iulie 2011 incepe cea de-a VII-a editie MOTORFEST, cea mai importanta intrunire a motociclistilor ieseni. Timp de 3 zile, caii putere vor pune stapanire pe Iasi si sute de pasionati ai fenomenului moto vor lua parte la evenimentul ce are loc la ERA Shopping  Park. Printre noutatile editiei de anul acesta se numara primul circuit moto din Iasi, “Ovidiu Fleica”, drive testul Ducati, campania “Respect in trafic”, dar si concursul Motorfest 2011.

De 7 ani, in fiecare vara are loc MOTORFEST, intalnirea motocicilistilor ieseni, care au dorit sa aiba o intrunire locala, ocazie cu care prietenii din alte orase sa vada si sa cunoasca Iasul. Mai bine zis, un pretext pentru a pleca la drum pe motor. MOTORFEST nu este intrunirea unui club moto, ci reuniunea tuturor pasionatilor de acest sport din Iasi.

Totul a inceput in 2004, cand lumea s-a strans la marginea padurii din Bucium. Aceasta prima “intrunire” a fost mai mult o improvizatie, insa in urmatorii doi ani, lucurile au evoluat, tot pe platoul de la Releu. In 2007 Motorfest s-a mutat in Campingul de la Letcani, pentru ca toata treaba sa fie mai aproape de o sosea de mare trafic si implicit mai vizibila publicului larg. In 2009, s-a ajuns la Tabara Ciric, unde a avut loc una dintre cele mai frumoase intruniri din tara cu una dintre cele mai mari parade de motoare. Acolo s-au strans si in 2010.

Evenimentele de anul acesta vor avea loc in parcarea Era Shopping Park, unde va fi amenajat un circuit de “supermoto” si un cort de 600 metri patrati cu scena si berarie. Vor fi prezenti: Bucovina, DependentSukar NationAproape UnpluggedPetran & FriendsPineholeAlmost In RangeReflection of Reality.

Spectacol de cai putere

Vedetele MOTOFEST 2011 vor fi cu siguranta motocicletele Ducati puse la dispozitia participantilor pentru a fi testate. Iubitorii de cai putere vor putea incerca cele mai notorii modele ale producatorului de motociclete, noul DIAVEL CARBON, varianta de top, dar si legendarul Monster 696. In plus, cel mai norocos dintre participantii MOTORFEST 2011 va pleca acasa cu o motocicleta de 125cc, de la Minelli Motors.

La eveniment va fi prezenta si echipa Lemon Bikers, ce va executa elemente de cascadorie in locatia MOTORFEST, sambata, 23 iulie, incepand cu ora 16:00.

Respect in trafic

Cu o suprafata totala de 10.000 de metri patrati, circuitul “Ovidiu Fleica” de la ERA Park, primul de acest gen din Iasi, promoveaza circulatia in siguranta si educatia rutiera. Astfel, de-a lungul celor 3 zile, participantii vor avea parte de concursuri si activitati de crestere a indemanarii si dezvoltare a abilitatilor in trafic. Cea de-a VII-a editie MOTORFEST promoveaza fenomenul moto in randul populatiei si atrage atentia asupra importantei educatie rutiere prin intermediul campaniei “Respect in trafic”, ce informeaza asupra problemelor care pot aparea in trafic, ce implica motociclistii, pietonii si conducatorii auto.

Distractie si concursuri

Cei prezenti la MOTORFEST 2011 vor avea parte parte de un weekend plin de distractie si concursuri. Cea mai frumoasa motocicleta, Miss Motorfest 2011, stafeta MOTO, cel mai bun incepator MOTO, concurs de tricouri ude, la cumparaturi cu motorul sunt doar o parte dintre acestea. Atmosfera evenimentului va fi intretinuta de formatiile Petran, Pinhole, Dependent, Sukar Nation, Almost in Range, Reflections of Reality, Bucovina si Aproape Unplugged.

Pretul biletului este de 15 ron pentru toata perioada evenimentului. Persoanele de sex feminin si copiii pana in 16 ani au intrarea libera. Fiecare persoana va primi la intrare o bratara ce ii va asigura accesul in locatia MOTORFEST.

Pentru a obtine mai multe informatii despre Motorfest, accesati site-ul www.motorfest.ro

PROGRAM

Vineri, 22 iulie:

 • 12.00 – incepand cu aceasta ora se face primirea participantilor si program liber de parcare moto, cazare si masa
 • 18.00 – “botezul” noilor motoristi (un mic concurs cu premii pt. ei)
 • 02.00 – “stingerea!”
 • 02-09 – somn odihnitor!!!

Sambata, 23 iulie:

 • 09.00 – trezirea in “fanfara de motoare” + cafeaua + “micul” de la micul dejun
 • 12.00 – pregatirea si incolonarea pe 3 categorii de motoare pt. Parada: “speed-uri”, “choppere” si “enduro”
 • 13.00 – plecarea din locatie in parada pe traseul stabilit
 • 13:30 – ajungerea in locatia de demonstratii moto si cascadorii (Bdul STEFAN CEL MARE)
 • 13:40 – un spectacol de “stunt show” sustinut de un cascador profesionist
 • 14:30 – plecarea pe traseu spre locatia intrunirii
 • 15.00 – reintoarcerea din parada, parcarea si pregatirea de concursuri
 • 15:30 -20 -“prima repriza” de concursuri
 • 03.00 – “stingerea!”

Duminica, 24 iulie:

 • 09.00 – trezirea pt “slujba” de duminica + cafeaua + micul dejun (fara mici) si marele dejun cu ciorba de burta!!! (pt. cunoscatori)
 • 10.00 – 12.00 – “repriza a doua” a concursurilor si “finalele”
 • 13.00 – premierea castigatorilor si participantilor
 • 14.00 – plecarea

GALERIE FOTO

PARADA MOTORFEST, SPECTACOLUL DE ACROBATII, MOTORFEST LA ERA PARK

FOTO: Silvian Stanisor, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: