Motocicletele zburatoare din Star Wars au devenit realitate

Visul oricărui fan Star Wars este să mânuiască o sabie laser sau să piloteze o motocicletă-planor ca cea din “Întoarcerea Cavalerului Jedi”. A doua variantă are un corespondent în lumea reală, graţie unui proiect dezvoltat de americanii de la Aerofex, testat cu succes în deşertul Mojave, scrie Daily Mail.

aerofex-motocicleta Star Wars

Compania californiană a dezvoltat un model de motocicletă care planează deasupra solului cu ajutorul a două elice orientate în jos. Deplasarea vehiculului se face prin modificarea poziţiei corpului, care schimbă orientarea elicelor. Aerofex a testat motocicleta cu zboruri până la o altitudine 5 metri şi o viteză de 50 de kilometri pe oră.

Imaginaţi-vă că pilotarea acestui glisor va fi la fel de intuitivă ca o plimbare cu bicicleta“, susţine firma pe site-ul propriu. Una dintre aplicaţiile cele mai utile ar fi patrularea graniţelor, fără să mai fie nevoie de construcţia unor drumuri, consideră reprezentanţii Aerofex.

Din păcate pentru fanii Star Wars, firma nu intenţionează să comercializeze modelul aflat în prezent în teste, ci să dezvolte un vehicul teleghidat până la finalul anului 2013.

Sursa: zf.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magdalena Rădulescu: „Revelație”, la Palatul Culturii din Iași

AUR pentru Mălina Constantinescu, eleva Colegiului Naţional la Olimpiada Balcanică de Fizică

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Program Cinema Ateneu: 22 – 28 iulie 2019

Scrie un comentariu: