Moștenirea străbunilor în literatura română – Pr. Mihai Aldea

Liga Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IAȘI) are plăcerea de a vă invita la o nouă ședință a Cenaclului Cultural „Aron Pumnul”,

marţi, 08.05.2018
ora 18:00
la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34)

Ii veti avea alături pe părintele Mihai-Andrei Aldea, teolog, istoric și doctor în filologie. Se va vorbi despre oglindirea folclorului și tradiției românești în literatura română, cu aplecare spre propria operă. Părintele este autorul primului roman fantastic românesc, în trei volume, „Drumul spre Vozia”, în care este oglindită România Străveche, a strămoșilor noștri.

Orice întâmplare se desfăşoară într-un plan sau domeniu al existenţei, mai mult sau mai puţin fantastic. “Drumul spre Vozia” are propriul său plan al existenţei, unul ce ţine de vechea cultură românească, cea pe care Ernest Bernea o vedea încă în anii 50 ca dispărută.

Şi totuşi, în sufletele noastre, un fir de aur mai tare ca oţelul ne leagă de această veche cultură, într-un chip ce este de neînţeles pentru străini. Pe acest fir pornind, am găsit lumea în care se întâmplă “Drumul spre Vozia”. Este o lume în duh – nu pot spune fantastică, deşi fantasticul nu lipseşte – ca o proiecţie duhovnicească şi totodată concretă a sufletului românesc.” (Pr. dr. Mihai-Andrei Aldea)

Participanți sunt incurajati să pregătească întrebări pentru invitat.

Va fi alocat un interval de timp din ședința Cenaclului și persoanelor care doresc să împărtășească din creația lor proprie. Este posibilă înscrierea creațiilor pentru una din viitoarele 3 ședințe ale Cenaclului. Doritorii vor completa următorul formular: https://goo.gl/forms/LRB67OmGaAhoeHGU2

INFO

ligastudentilor.net

PE ACEEASI TEMA:

Oportunitate pentru elevi: Bursele FLEX – 1 an de liceu în SUA

„Ora de muzică” – Ucenicii Pianului

Picanterii literare cu aromă de vacanță: ateliere de gătit

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Uber Eats s-a lansat la Iași

SHARE Talks Iași | Congress Hall

Expoziția de pictură LIBERTÀ, semnată de Andrei PENNAZIO

„Interese umane – Sensul vieții”, prelegere dedicată Zilei Internaționale a Filosofiei

Scrie un comentariu: