Monopostul studentilor ieseni participa la Formula Student 2015. Este mai rapid decât Ferrari, Quatro Porte sau Porche 911 GTS

tuiasi racing team

Monopostul construit de studenţii Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi ajunge la etapa din Ungaria a competiției internaționale Formula Student. Olimpiada supremă a studenților pasionați de construcția de mașini, Formula Student Ungaria va avea loc la Gyor între 20 și 23 august 2015.

Echipa T.U. Iași Racing, formată din 11 studenți și doi profesori coordonatori ai Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, a creat un monopost care atinge suta de kilometri în doar 4,3 secunde. Proiectat, tehnologizat și asamblat în întregime prin forțe proprii, conform cerințelor Formula Student, vehiculul de 297 de kg este echipat cu un motor de 599 cmc, care îl face mai rapid decât Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porche 911 GTS. Piesele de pe automobil sunt facute de studentii facultatii, iar cele cumparate au fost adaptate la necesitatile proiectului.

Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reală oportunitate pentru noi să aplicăm tehnologii și materiale noi și să demonstrăm că teoria noastră poate fi transformată în ceva practic. Cu această ocazie, dorim să demonstrăm că ideile și performanțele noastre se bazează pe bune cunoștințe teoretice și practice” declară Ciprian Ciofu, Profesor Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

tuiasi-racing-team

Echipa TUIasi Racing este formata din: Ciprian Ciofu, supervizor in constructie si management, unul dintre intemeietorii echipei T.U.Iasi Racing, prezent inca de la inceputul dezvoltarii proiectului; Ionut Bocanet, capitanul echipei, membru inca de la infiintarea echipei T.U.Iasi Racing; Gabriel Ursescu, supervizor in inginerie auto, unul dintre intemeietorii echipei T.U.Iasi Racing, prezent inca de la inceputul dezvoltarii proiectului.

Alaturi de ei se afla: Ovidiu-Daniel Agapi, Radu Stoleru, Valeriu Pinzaru, Stefan Grigorean, Petros Balios, Alex Gramada, Cosmin Matei, Gabriela Gorea, Florin Cozma, Tiberiu Cvasnai, Paul Zgamboi, Adrian Ropotoae, Ionel Aungurencei, Costica Andries, Dan Balan, Bogdan Busila.

CENIT, liderul soluțiilor integrate de software și consultanță pentru procese operaționale în domeniul Product Lifecycle Management, sprijină logistic și cu asistență tehnică echipa T.U. Iasi Racing în vederea construcției prototipului de concurs, susţinând astfel participarea echipei la competiţia din Ungaria.

Obiectivul nostru privind suportul acordat echipei este de a-i apropia pe studenți de experiența practică. Suntem foarte mândri că au reușit să aplice cunoștințele practice acumulate la universitate, să depășească barierele teoreticului și să obțină rezultate tangibile. Așteptăm cu nerăbdare rezultatul participării de la Gyor și îi felicităm pentru pasiunea și perseverența dovedită” declară Florin Şerban, General Manager CENIT România.

Compania facilitează accesul echipei la soft-uri profesionale de lucru precum ENOVIA și CATIA V5, cele mai utillizate soluții software în industria auto internațională. Folosind aceste soluții, studenții au avut oportunitatea de a concepe, proiecta și confecționa componente esențiale pentru mașină, precum admisia, suspensia, sistemul de frânare sau caroseria și să-și planifice eficient activitățile pentru a finaliza lucrarea în limitele de timp stabilite de organizatori.

INFO

TUIasi Racing Team

www.tuiasiracing.ro

www.facebook.com/TUIasi-Racing-Team

fshungary.hu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: