Monica Tatoiu: “Feminitatea la Iasi are o dimensiune aparte!” (FOTO)

Libraria Alexandria de pe Bd. Stefan cel Mare a fost locul in care Monica Tatoiu a  prezentat cel de-al doilea volum al cartii “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romane”. Aceasta a sosit joi, 26 mai 2011 in Iasi, special pentru a promova cartea al carei coordonator este.

Evenimentul a durat aproximativ o ora, debutand sub semnul cuvintelor frumoase ale doamnei Tatoiu “acest al doilea volum l-am lansat la Bacau, ieri la Suceava, iar astazi la Iasi. De ce Iasi? Pentru ca, aici feminitatea romaneasca si cele 4 dimensiuni are o inclinatie aparte, spre deosebire de  Bacau, Suceava unde exista o abordare mai pragmatica fata de viata. Femeia de aici e mult mai contemplativa, chiar daca societatea de consum a devenit foarte pragmatica si transfera in raport cu divinitatea aceeasi atitudine mercantila”.

Cartea “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romane” surprinde povestile a 101 femei care isi impartasesc trairile si opiniile structurate in patru categorii: “Eu cu mine”, “Eu cu lumea din jurul meu”, “Eu cu profesia” si “Relatia cu creatorul”. O singura femeie din Iasi a avut curaj in a-si dezvalui povestea fapt ce a dus spre concluzia: “Feminitatea la Iasi are o dimensiune aparte iar doamnele din orasul nostru sunt mult mai contemplative” .

Anul urmator v-a continua seria celor  doua carti publicate deja cu o editie ce v-a surprinde opiniile barbatilor despre feminitate si dimensiunile ei autohtone, asta in cazul in care Monica Tatoiu va reusi sa-i convinga pe domni sa-si  exprime opiniile despre acest subiect si mai ales daca acestia vor avea destul curaj pentru a o face.

Prezentarea cartii, urmata de o serie de intrebari ce s-au bazat pe teme religioase, adevarat sau fals a fost incheiata de o sesiune de autografe.

Autori: Ancuta-Alexandra Girbea si Alexandra Elisa Roman (UAIC, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social – Politice – Comunicare si Relatii Publice)


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: