Momente bune si rele la Premiile Globul de Aur 2013

Sambata seara a avut loc la Beverly Hills cea de-a 70-a editie a premiilor Globul de Aur. Pentru cei care au ratat trasmisia televizata oferita de HBO, iata mai jos a selectie a celor mai bune si mai rele momente din cadrul galei, conform jurnalistilor de la LA Times.

Twitter…cum?

Giuliana Rancic

Premiul pentru cel mai bizar lucru spus pe covorul rosu merge la … Giuliana Rancic, prezentatoarea de la E!. Aceasta a intrat intr-o conversatie online cu starul din ”Django Unchained”, Kerry Washington. Dupa ce Washington a afirmat ca niciodata nu si-a cautat numele pe Gooogle, dar ca citeste postarile de pe Twitter,  Giuliana a replicat: ” Il gasesc pe Twitter ca fiind foarte optimist! ” . Probabil s-a gandit ca Washington a facut referire la Larry Twitter, instructor de yoga din LA. 🙂

Un cuplu mortal

Tina Fey si Amy Poehler

Dupa trei ani la rand cu Rick Gervais la carma spectacolului , facand ce stie el mai bine pentru a distra publicul, la editia din acest an, sarcina deloc usoara a  prezentarii a poposit pe umerii duo-ului Tina Fey si Amy Poehler. Cu toate ca cele doua au afirmat ca nu au deloc intentia de a fi rautacioase pe scena, poantele si remarcele caustice ale celor doua l-au facut pe Rick sa para nevinovat. Iata cateva mostre: ”Cand vine vorba de tortura, am incredere in femeia care si-a petrecut trei ani casatorita cu James Cameron”, a spus Fay facand referire la Kathryn Bigelow, regizoarea filmului ”Zero Dark Thrthy”. ”Quentin Tarantino este aici, eroul tuturor cosmarurilor mele sexuale”, a spus Fey despre cunoscutul regizor si actor.

Castigatori din toata lumea

Asociatia Presei Straine de la Hollywood este constituita din votanti care reprezinta publicatii din multe tari, si probabil  ca nu accidental, artistii din tari straine iau premii la Globurile de Aur. Christoph Waltz (in imagine), Maggie Smith, Damian Lewis, Adele, Hugh Jackman, Daniel Day Lewis si producatorii filmului  ”Mizerabilii” au luat cu totii premii la actuala editie.

Coafuri aiurea la Globurile de Aur? Niciodata!

Tina Fey si Amy Poehler

Este greu sa gasesti ceva nou de facut in postura de prezentator al galei de premiere la Globurile de Aur. Insa Tina Fey si Amy Poehler au reusit sa fie inovatoare – de exemplu, stand in public ascunse sub o deghizare mai mult decat evidenta. De ce evidenta? Dinti stricati, un par aranjat aiurea?! Totusi, suntem la Hollywood, asemenea personaje nu ar fi trecut nici macar de primul cordon de paza.

Mel Gibson revine

 Mel Gibson

Mel Gibson si-a facut o aparitie neasteptata la ceremonia de sambata seara, asezat la o masa din fata scenei si aratand destul de stanjenit. Mai putin stajenit decat in anii trecuti, macar dintr-un motiv: anul acesta, au lipsit Ricky Gervais si glumele lui taioase adresate actorului din Inima neinfricata.

Daca nu vrei sa afli finalul, evita gala de premiere

echipa Homeland

Nu toata lumea este captivata de serialul ”Homeland”. Aseara a castigat premiul pentru cel mai bun serial-drama de televiziune iar producatorul executiv a urcat pe scena si a inceput sa ofere generos detalii din viitoarele episoade ale serialului. A dat pana si numele personajelor care ”vor fi sacrificate pe altarul povestii”. Cei care nu vor sa afle finalul unui serial inainte de a-l vedea ar trebui sa evite ceremoniile de premiere.  Sau poate, nu?!

Mai greu decat intr-o misiune de spionaj

Tony Mendez si John Goodman

Tony Mendez, in stanga, este omul care a inspirat personajul din ”Argo”, regizat de Ben Affleck. A aparut pe scena alaturi de John Goodman pentru a prezenta filmul care relateaza experienta reala a lui Mendez in Iran, dupa revolutia din 1979. Toata lumea se astepta ca Tony sa vina cu detalii pline de suspans cu privire la  planul indraznet de salvare a unor cetateni americani pe care l-a pus in practica in Iran. Insa, pus in fata in fata unei sali pline de vedete de film, Mendez s-a blocat si a reusit cu greu sa-si duca misiunea pana la capat. Goodman nu prea a stiut cum sa-l ajute. Uneori, un barbat trebuie sa merga singur pana la capat.

Sotul doamnei Clinton

Bill Clinton

Invitatul surpriza al serii este … sotul doamnei Hillary Rodham Clinton. Fostul presedinte Clinton a fost prezent la ceremonie pentru a prezenta publicului filmul ”Lincoln”,  productia  bunului sau prieten Steven Spielberg. A urcat pe scena cu pasi mari, a fost primit cu ovatii de public, l-a salutat pe Spielberg si a aruncat o privire catre inlacrimata Lena Dunham (Girls). Multi au speculat ca prezenta fostului presedinte isi are originea in rivalitatea dintre Steven Spielberg si Harvey Wenstein, producatorul filmului Django Unchained. Amy Poehler a tinut sa-l prezinte pe fostul presedinte ca fiind ” sotul lui Hillary Clinton”.

Jennifer Lawrence spune ce gandeste

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence a facut ochii mari cand a reusit sa castige premiul pentru cea mai buna actrita intr-un musical/comedie pentru rolul sau din ”Silver Linings Playbook”. Publicul a facut ochii si mai mari atunci cand Jennifer si-a inceput discursul de multumire spunand: ” Ce inseamna acest premiu? Am invins-o pe Meryl! ” Nici o vorba pana acum despre reactia lui Meryl Streep, nominalizata la aceeasi categorie – oficial se afla acasa, datorita unui inceput de gripa.

Jodie Foster ramane un mister

Jodie Foster

Ultimul discurs al serii i-a apartinut lui Jodie Foster, care a primit premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga activitate. Introdusa de o gluma a lui Robert Downey Junior ( cu participarea lui Mel Gibson, colegul de masa al actritei) Foster a pus stapanire pe scena aruncand in ceata intreaga audienta.A facut public faptul ca este lesbiana? Intr-un fel. Nu chiar. A anuntat ca renunta la activitatea de actrita? Intr-un fel. Nu chiar.

A lamurit un lucru, insa. Eu nu sunt Honey Boo Boo, a spus ea. Lucru cu care suntem toti de acord. Orice altceva este interpretabil.

Lena Dunham i-a facut pe toti sa se simta batrani

Lena Dunham

Lena Dunham, coplesita de victoria sa la categoria ”Cea mai buna actrita dintr-un serial de comedie/musical” pentru rolul din ”Girls” a multumit in discursul sau si celorlalte actrite nominalizate in cadrul categoriei, spunand ca ”au ajutat-o sa treaca prin anii de gimnaziu”. Aluzia nevinovata la varsta ”inaintata” a celorlalte actrite nu a scapat neobservata de  prezentatoarele Tina Fey si Amy Poehler, nominalizate in cadrul aceleeasi categorii.  ”Felicitari, Lena”, a spus Fey. ”Ma bucur foarte mult ca te-am ajutat sa treci de GIMNAZIU”.

Razbunarea lui Ben

Ben Affleck

Ben Affleck a fost ignorat de Academia Americana de Film la nominalizarile pentru Oscar, insa presa straina il iubeste. A castigat premiul pentru cea mai buna regie (Argo) si premiul pentru cel mai bun film (drama). Se aude prin Hollywood ca cei care fac previziuni cu privire la cine va lua Oscar-ul pentru cel mai bun film se pregatesc sa-si schimbe optiunile.

Anne Hathaway e prea surescitata

Anne Hatheway

Anne Hathaway a castigat un Glob de Aur pentru rol secundar (“Les Miserables”) si a oferit publicului de acum deja standardul ”super-sincer discurs de acceptare”. Insa o singura tura la microfon nu a fost de ajuns. Cand filmul a fost premiat la categoria sa, Anne a insfacat microfonul si a inceput sa multumeasca si mai multor oameni, inainte chiar ca producatorii filmului sa apuce sa spuna ceva. In viitor, poate ca ar trebui sa se inspire din coafura sa si sa-si mai ”scurteze” discursul.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: