Moment festiv pentru Centrul Cultural German Iaşi

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017 Centrul Cultural German Iași a primit certificatul de reacreditare din partea Institutului Goethe București. În cadrul acestei festivități doamna Christa Ganterer, directorul departamentului lingvistic al Institutului Goethe București a apreciat calitatea actului didactic și organizatoric al echipei Centrului Cultural German, confirmând încă o dată statutul acestuia drept unic partener al Institutului Goethe în zona de nord-est a țării.

In imagine (de la stanga la dreapta): Gianina Ferneding – director de studii al Centrului Cultural German, Alexander Rubel – directorul Centrului Cultural German, Christa Ganterer – directorul departamentului lingvistic al Institutului Goethe București, Anca Leaută – Consilier educativ al Centrului Cultural German.

Placheta care confirmă acreditarea a fost acordată domnului președinte al Societății Culturale Româno-Germane, prof. dr. Andrei Corbea-Hoișie și domnului director al Centrului Cultural German, dr. Alexander Rubel.

Reacreditarea Centrului Cultural German a avut loc în perioada 25 – 27 octombrie 2016, iar inspecția de reacreditare a fost realizată de către o comisie externă formată din doamna Christa Ganterer  și doamna Nuray Köse, directorul departamentului lingvistic al Institutului Goethe din Izmir, Turcia.

Acreditarea Centrelor Culturale Germane din România reprezintă un proces detaliat care vizează toate domeniile de activitate ale departamentului de cursuri și examene începând de la inspecții la orele de curs, interviuri cu profesorii, cursanții și echipa manageriala a Centrului, până la elemente de marketing, prezența on-line și activități culturale oferite cursanților, precum ateliere de conversație, seri de jocuri de societate în limba germană,seri de film german.

Scopul acestui proces este de a menține calitatea activităților Centrului Cultural German la standardele internaționale promovate de Institutul Goethe.

In imagine: prof. dr.dr.h.c Andrei Corbea-Hoișie – Presedintele Societatii Culturale Romano-Germane Iasi, Alexander Rubel – directorul Centrului Cultural German, Christa Ganterer – directorul departamentului lingvistic al Institutului Goethe București, Gianina Ferneding – director de studii al Centrului Cultural German, Anca Leaută – Consilier educativ al Centrului Cultural German.

În discursul de mulțumire doamna Gianina Ferneding, director de studii al Centrului Cultural German a punctat rolul esențial pe care îl joacă în activitatea de zi cu zi a Centrului Cultural German, dar mai ales în procesul de reacreditare doamna profesor Anca Leaută în calitate de Consilier Educativ, întreaga echipă a cadrelor didactice și a întregului personal, iar nu în ultimul rând cursanții care sunt reprezentanții cei mai autentici ai instituției prin gradul lor de ridicat de satisfacție și prin fidelitatea față de Centrul Cultural German.

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: