Moldova Open Squash – etapa finala, 8-9 iunie

Moldova Open Squash este un campionat open de squash care se adresează bărbaţilor cu vârsta de peste 18 ani, indiferent de naţionalitatea acestora, şi este organizat de Asociaţia Pro Squash România. Etapa locală a campionatului s-a desfăşurat în opt oraşe importante din România, pe 1 şi 2 iunie 2013, în urma căreia s-au stabilit cei 32 de participanţi calificaţi în etapa finală.

Concurenţii rămaşi în competiţie sunt cetăţeni de origine franceză, olandeză, britanică, maghiară şi română şi se întrec pentru premii în valoare totală de peste 2.000 euro. Etapa finală a campionatului Moldova Open Squash va avea loc în Atriumul Palas Mall, pe întregul parcurs al zilelor de sâmbătă şi duminică, 8 şi 9 iunie, organizatorii garantând un spectacol inedit, caracterizat prin competitivitate şi dinamism fără grad de comparaţie. Elementul inedit al evenimentului este terenul mobil de squash, realizat din 12 tone de sticlă, adus tocmai din Polonia special pentru această competitie.

“Dincolo de beneficiile squash-ului ca sport în sine, unul dintre cele mai importante avantaje ale squash-ului este faptul că permite organizarea unor competiţii spectaculoase, prin amplasarea acestor terenuri de sticlă în locaţii publice, după celebrul model al US OPEN, organizat în Gara Centrală din New York. În acest fel, promovarea sportului este mai eficientă şi mai uşor de implementat, dar mai ales impactul este mult mai memorabil, determinând un număr mare de persoane să practice acest sport, ce are o rată de dezvoltare fenomenală la nivel mondial”, a declarat Sebastian Baciu, preşedintele Pro Squash România.

Un invitat special al evenimentului este tânărul Vasilii Hapun, din Republica Moldova, care la doar 17 ani demonstrează un talent extraordinar în mânuirea rachetei de squash. Momentul maxim de atracţie al competiţiei va fi desfăşurarea unui meci demonstrativ între campioni de talie mondială, respectiv Pavel Sladecek – campion ceh la squash şi Nadav Tanev – multiplu campion şi membru al echipei naţionale israeliene, jucător cotat pe poziţia 28 în Proffesional Squash Association (PSA). Meciul demonstrativ dintre cei doi campioni va avea loc duminică, 9 iunie, de la ora 16.30, fiind urmat de finala campionatului şi festivitatea de premiere.

Squash-ul a fost recent votat pe lista scurtă a sporturilor care vor fi incluse în Jocurile Olimpice din 2020, fiind practicat de bărbaţi, femei şi copii din peste 150 de ţări, în România existând, în prezent, peste 20 de cluburi de squash în 14 oraşe importante.

PROGRAM

Moldova Open Squash este susţinut de Stella Artois şi este organizat de Asociaţia Pro Squash România, cu sprijinul Palas Mall Iaşi. Partenerii campionatului sunt: Toyota România, Seroussi, Renamed Farma – importator Dunlop Sport în România, True Energy, Arcadia – spitale şi centre medicale şi Gramma Wines.

INFO

www.prosquash.ro

E-mail: info@prosquash.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: