”Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu

Teatrul National “Vasile Alecasndri” Iasi va invita la spectacolul “Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu.

  • vineri, 13 noiembrie 2020, ora 19:00, Sala Teatru³

Regia: Irina Popescu Boieru. Scenografia: Rodica Arghir. Distribuția: Emil Coșeru, , Mihaela Arsenescu Werner , Doina Deleanu, Andrei Grigore Sava, Radu Ghilaș, Brândușa Aciobăniței , Ada Lupu, Radu Homiceanu, Daniel Busuioc.

Pentru cei care s-au înverșunat să ferece în sertarele uitării întreaga dramaturgie românească a câtorva decenii, fără măcar să o recitească, pe motiv că ea, în totalitate, ar fi fost aservita puterii comuniste, iar autorii ei niște nedemni colaboraționiști ai acesteia, un spectacol cu piesa Moartea unui artist astăzi poate părea cel mult demersul perimat al unor nostalgici incurabili. 

Nu ne vom împiedica însa de aceștia. Ei nu sunt decât unul dintre multele valuri demolatoare ale istoriei, care au măturat fără discernământ trădare și eroism, servilism și rezistență, minciună și adevăr, impostura și valoare, sub pretextul că au fost contemporane, că s-au produs într-o aceeași epocă nefastă. Nu e prima oară când se aruncă la lada de gunoi a istoriei tot ce a aparținut unei anumite epoci: opere, mentalități, comportamente, curente artistice, atitudini sau personalități, fără o prealabilă triere. Deci nu pentru aceștia am făcut acest spectacol. De sorginte declarat cehoviană, piesa lui Horia Lovinescu este o împletire de confruntări și înfruntări. Se întâlnesc și se luptă generații, atitudini, caractere, viziuni artistice, viața și moartea.

Lăsând efemerul în seama mass-mediei și ocupându-se, aidoma autorului inspirator, Cehov cel fără egal, numai de ceea ce e important și veșnic, Moartea unui artist oferă șansa și provocarea unor partituri generoase pentru actori, plăcerea redescoperirii unor adevăruri fundamentale și a unor sentimente și relații sincere și recognoscibile în viața reală, iar toate acestea conferă piesei o permanentă și vie actualitate.Irina Popescu Boieru

BILETE

Pret Bilet: 40 lei. Puteți achiziționa bilete: Online de pe – www.myticket.ro,  de la AGENȚIA TEATRALĂ (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), program: 12.00– 17.00, luni, marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică miercuri: închis si de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, cu o jumătate de oră înaintea reprezentației.

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI
Fondat în 1840

Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi

E-mailtniasi@yahoo.com

WEB: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: