Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Martin, fotograf iconoclast, este sedus de câteva imagini trimise de prietenul său regizorul Jacques, aflat în România ca să filmeze un documentar despre cele trei momente din viața țărnului român : botez, nuntă și înmormântare.

Ajuns acolo, Martin se îndrăgostește la prima vedere de Irina, muta satului. Dacă filmarea primelor două episoade ale trilogiei s-a petrecut fără nici o dificultate, lucrurile stau cu totul altfel pentru cel de-al treilea episod, căci nimeni nu pare să mai moară în sat… Echipa decide să pună în scenă o înmormântare, implicându-i în jocul lor burlesc pe sătenii superstițioși care sfârșesc prin a respinge cu brutalitate relația dintre cei doi îndrăgostiți, Irina si Martin. Întors în Franța, Jaques adaugă un comentariu documentarului său despre trilogie, ce îndepărtează filmul de sensul imaginilor lumii iconodule pe care a filmat-o.

Proiecție de gală în prezența echipei!

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 15 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Regele Mihai: drumul către casă | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: