Mircea Dinescu face ”Politica si delicateturi” la TVR

Din luna martie, telespectatorii TVR au motive in plus sa petreaca mai mult timp in fata micilor ecrane, primavara lui 2014 fiind prilej de reintalnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Saptamanal, poetul, pamfletarul si masterchef-ul Dinescu va realiza si modera doua emisiuni – de infotainment si de dezbateri – la TVR 1 si la TVR 2.

Bucatariile se vad din cer mai bine decat oamenii de seama” – isi anunta Mircea Dinescu emisiunea de la TVR 1. Cei care vor sa afle retetele simple, dar pline de rafinament, ale ospetelor boieresti de la inceputul de secol XX, dar si sa asculte opinii transante despre evenimentele saptamanii sunt invitati in fiecare duminica, de la ora 14.30, la emisiunea Politica si delicateturi, difuzata de TVR 1.

Pasionat de arta culinara si la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu va incerca sa scoata din banalitate ideea de bucatarie romaneasca, asortind-o cu un vin bun si cu muzica lautareasca veche. Alaturi de el se va afla, de fiecare data, o personalitate din actualitatea romaneasca, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Este destinul Romaniei influentat de oamenii politici sau de personajele care, mai sub lumina reflectoarelor sau mai din umbra, compun „Top 300” romanesc? La aceasta intrebare incearca Mircea Dinescu sa afle raspunsul intr-un talk-show saptamanal, in prime time, la TVR 2, in care va avea ca invitati reprezentanti ai ambelor categorii. Si tot la TVR 2, Mircea Dinescu va avea interventii in diverse emisiuni, in functie de evenimentele care apar.

DESPRE

Mircea Dinescu (nascut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia) este poet, publicist, producator de vin, proprietar de restaurant din centrul Bucurestiului si om de televiziune. A publicat, din 1971 si pana in prezent, zeci de volume in tara si in strainatate, poeziile sale putand fi citite in Germania, Ungaria, Olanda, Suedia, Franta, Bulgaria sau Serbia. Activitatea literara i-a adus numeroase premii si distinctii nationale si internationale, cum ar fi premiul Academiei Romane sau Premiul Herder.

Intrat in istorie ca primul om care a anuntat o revolutie la televizor, Mircea Dinescu a fost presedintele Uniunii Scriitorilor intre 1990 si 1993, a infiintat revistele de satira politica „Academia Catavencu” (1990), „Plai cu boi” (2001) si „Aspirina saracului” (2003) si a fost membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), din 2006 pana in 2012. In prezent editeaza, impreuna cu Doru Buscu, revista „Catavencii”.

Una dintre personalitatile cunoscute ale societatii civile, Mircea Dinescu are constante interventii critice, televizate si publicistice, remarcandu-se prin stilul nonconformist, acid, uneori brutal de sincer. Pe langa aparitiile sale in calitate de invitat la diferite talk-show-uri televizate, Mircea Dinescu a si realizat si moderat, la Realitatea TV, emisiuni precum Politica si delicateturi sau Tanase si Dinescu (la aceasta din urma participand in calitate de invitat permanent).

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: