Mircea Cartarescu, laureatul Premiului Gregor von Rezzori 2016

foto-cartarescu-barna

Mircea Cartarescu este castigatorul din acest an al Premiului Gregor von Rezzori pentru cel mai bun volum de proza tradus in Italia in 2015 cu Abbacinante. Il corpo, cel de-al doilea volum al spectaculoasei trilogii Orbitor. Considerat de juriul prestigiosului premiu „una dintre cartile cele mai coplesitoare si originale ale timpului nostru“, Orbitor.

Corpul a fost publicat la editura italiana Voland, in traducerea lui Bruno Mazzoni, care semneaza traducerea tuturor celor trei volume Orbitor.

Decernat din 2007, Premiului Gregor von Rezzori este acordat anual de catre un juriu international in cadrul Festivalului Scriitorilor de la Florenta organizat in luna iunie si recompenseaza cea mai buna lucrare de literatura tradusa in limba italiana in anul precedent.

Mircea Cartarescu, laureatul celei de-a zecea editii a Premiului Gregor von Rezzori, a fost celebrat in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Salone dei Cinquecento in Palazzo Vecchio, in prezenta primarului din Florenta, Dario Nardella, si a juriului format din Ernesto Ferrero, Beatrice Monti della Corte, Edmund White, Alberto Manguel, Paolo Giordano si Andrea Bajani.

carte-premiata-cartarescu

Editura Voland a anuntat zilele acestea aparitia ultimei parti a trilogiei, volumul Abbacinante. L’ala destra (Orbitor. Aripa dreapta), italiana devenind astfel cea de-a saptea limba, dupa germana, franceza, bulgara, suedeza, norvegiana si neerlandeza, in care Orbitor poate fi citit integral. Primele volume au mai fost publicate in italiana, ivrit, turca, engleza, maghiara, spaniola si macedoneana.

Mircea Cartarescu este un autor tradus in 22 de limbi, iar scrierile sale publicate la Editura Humanitas in peste 600 000 de exemplare au aparut in peste 80 de editii straine.

Foto: Nemethi Barna, pentru Psychologies

INFO

www.humanitas.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: