Mircea Carp si Liviu Tofan la Iasi

Joi, 23 mai, de la ora 11.00, în Aula Magna a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, va avea loc o dezbatere cu participarea redactorilor Radio Europa Liberă, Mircea Carp şi Liviu Tofan, urmată de lansarea volumelor ”Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”, de Mircea Carp, şi ”Şacalul Securităţii. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc”, de Liviu Tofan, apărute recent la Editura Polirom.

Evenimentul va avea loc în cadrul Simpozionului Naţional „Radio Europa Liberă. Vocile libertăţii în eterul comunist”, ce se va desfăşura la Iaşi în perioada 22-23 mai 2013.

Simpozion organizat de: Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Centrul Cultural German din Iaşi în parteneriat cu Centrul Cultural Ceh şi Clubul Cinefililor Iaşi.

PROGRAM

Joi, 23 mai, de la 11.00 –11.30
Lansarea volumului ”Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!” de Mircea Carp
Prezintă, alături de autor: Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi Ovidiu Şimonca, redactor şef al revistei Observator cultural

Joi, 23 mai, de la 11.30-12.00
Lansarea volumului ”Şacalul Securităţii. Teroristul carlos în solda spionajului românesc”, semnat de Liviu Tofan
Prezintă, alături de autor: Prof.univ. dr. Cristian Bocancea, Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi Ovidiu Şimonca, redactor şef al revistei Observator cultural

Pentru mulţi români, Mircea Carp este glasul pe care l-au auzit ani la rînd la „Europa Liberă” sau „Vocea Americii”. Mircea Carp a fost şeful Serviciului românesc al postului de radio „Vocea Americii”, iar ulterior director asistent la „Europa Liberă”. La Editura Polirom a mai publicat „Vocea Americii” în România (1969-1978) (1997).

Liviu Tofan este jurnalist şi cercetător al evenimentelor din timpul Războiului Rece, pe care le-a trăit ca redactor la Radio Europa Liberă. Liviu Tofan a părăsit România în anul 1973 şi s-a stabilit în Germania, la München. Acolo a lucrat timp de 20 de ani la postul american de radio Europa Liberă (RFE/RL), mai întîi ca redactor de ştiri. A devenit şef al serviciului de ştiri (News Chief) în 1980, apoi director adjunct al Departamentului Românesc. Revenit în România după înlăturarea regimului comunist, Liviu Tofan a înfiinţat şi condus pînă în 1994 redacţia din Bucureşti a Radio Europa Liberă.  La Editura Polirom a publicat ”A patra ipoteză. Anchetă despre o uluitoare afacere de spionaj (2012)”.

INFO

www.upa.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: