”Miracolul din Tekir” pe scena Festivalului de film de la Bruxelles

Miracolul din Tekir

ICR Bruxelles sprijină proiecția filmului Miracolul din Tekir de Ruxandra Zenide din cadrul Festivalul de film de la Bruxelles (17-24 iunie). Filmul se va afla în competiția Panorama a festivalului și va rula în  22 iunie, la Sala Studio a Flagey.

Pentru mine, Miracolul din Tekir este o explorare a misterelor lumii invizibile pe care nu reușim să o percepem cu propria rațiune, este articularea realului și irealului, a vizibilului și a invizibilului, a raționalității occidentale și a unei anume forme de arhaism. Este o onoare să particip la Festivalul de film de la Bruxelles alături de o frumoasă selecție de filme europene“ declară Ruxandra Zenide pentru ICR Bruxelles.

Ruxandra Zenide (n. 1975, București) este regizoare cu dublă cetățenie, română și elvețiană. Filmografia sa cuprinde filmele Dust (2001), Stejarii verzi (2003), filmul de debut în lungmetraj Ryna (2005), care a oținut 25 de premii internaționale la festivalurile din întreaga lume și Miracolul din Tekir. Atât Ryna cât și Miracolul din Tekir, al doilea lungmetraj jal său, au fost filmate în Delta Dunării și au o distribuție impresionantă.

Miracolul din Tekir (RO | CH, 2015, 88᾿) este un film-metaforă despre miracolul creației. A fost prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival 2015, unde a obținut premiul „The Emerging Swiss Talent Award“ și la festivalul de la Guadalajara din Mexic.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul Benelux.

Data: miercuri, 22 iunie 2016, ora 18:00. Loc: Sala Studio 1, Flagey, Place Sainte-Croix, 1050 Bruxelles
Bilete: 7,5 EUR (6,50 EUR redus), centru de apeluri: 02 641 10 20 info@flagey.be, Ma-Vi 12:00-17:00, achiziție on-line: www.flagey.be cu maxim o oră înainte de începerea filmului. VISA, MasterCard / virament bancar. Rezervare: 1 EUR

INFO

ICR Bruxelles

icr.ro

www.facebook.com/icr.bruxelles

PE ACEEASI TEMA:

Filmul românesc rulează 16 zile la celebra FilmoTeca de Catalunya din Barcelona

6-8 noiembrie: Festivalul de Psihanaliză și Film la Iași

Gala de deschidere SFR: avanpremiera filmului LUCA, de Horațiu Mălăele

Festivalul Filmului Francez 2020

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

UNIVERSITARIADA 2020

Gala team ADventure, Ediția a XIII-a

Festivalul national de dans ”IaSi Danseaza” | ONLINE

Ultima fotografie a lui Nicolae Grigorescu va fi scoasă la licitație

Scrie un comentariu: