Miorita, AUĂLEU Timișoara / FITPTI 2018

Vineri, 5 octombrie, ora 20:00 sunteti invitati in Palatul Culturii foyer la spectacolul Miorița,  AUĂLEU Timișoara – in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar 2018.

Miorița este considerată cea mai semnificativă operă populară românească, o baladă cu peste o sută de versiuni, în care conflictul este centrat pe trei păstori, dintre care unul află de la o mioară că ceilalți intenționează să îl omoare și să îi ia turma.

Adaptarea teatrală extrage balada din zona poetică și de folclor și o transpune la intersecția a două medii: muzica contemporană și masca de teatru. Apelând la artiști de black metal (Sol Faur, ex-membru al Negură Bunget, în prezent membru al Dordeduh), percuționiști de operă și actori ai AUĂLEU Teatru Timișoara, proiectul Miorița adaptează una din versiunile mai puțin cunoscute ale baladei, cea din Banat.

În această versiune, victima renunță la lamentație, ia atitudine, se revoltă înainte de a fi asasinată. Omorul rămâne punctul de maximă tensiune, în legătură cu tema “mireasa lumii”, moartea fiind văzută ca o reîncorporare a trupului în natură.

Acționează: Ionuț Marian Pîrvulescu, Ioan Codrea, Armand Iftode, Christine Cizmaș, Norbert Lovasz, Sol Faur, Ovidiu Mihăiță

Muzica: Sol Faur. Măști: Aura Bălănescu, Ligia Seculici. Scenografia și Luminile: AUĂLEU. Coregrafia: Costa Tovarnisky. Grafica: Lucian Popovici. Înscenarea: Ovidiu Mihăiță

Nonverbal, 1 oră

BILETE

Preț bilet: 30 lei (cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri – 12 lei)

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

www.facebook.com/FITPTI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: