Militari americani executa exercitii demonstrative la Iasi

expozitie tehnica militara

În perioada 25 aprilie – 02 mai 2016 Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” îi va găzdui pe militarii Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care vor executa exerciţii demonstrative şi vor participa la evenimente sportive alături de militarii români vineri, 29 aprilie, în intervalul orar 10.00-16.00 la complexul comercial Carrefour Era.

Militarii din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” şi din Regimentul 2 Cavalerie intenţionează să prezinte câteva elemente de dotare specifică unităţii americane şi ale militarilor ieşeni. De asemenea, alături de militarii din forţele terestre vor participa şi camarazi din Forţele Aeriene Române – Baza 95 Aeriană de la Bacău – şi din Forţele Navale Române, publicul participant la această manifestare având astfel ocazia să interacţioneze cu militarii din principalele categorii de forţe şi să cunoască oferta educaţională a MAp.N. prin standul de promovare a carierei militare prezentat de Biroului de Informare Recrutare /Centrul Militar Zonal Iaşi.

Forţele Terestre ale SUA, care sunt dislocate în Europa (USAREUR), îşi sporesc prezenţa în Europa de Est, în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, prin creşterea numărului activităţilor de instrucţie şi al exerciţiilor multinaţionale. Această acţiune constă în dislocarea unor forţe americane în Europa în vederea reasigurării Aliaţilor SUA de capacitatea Alianţei de a reacţiona în situaţii de criză, demonstrarea eficacităţii măsurilor de reasigurare adoptate cadrul Consiliului Nord Atlantic, asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale.

Operaţia” Atlantic Resolve” are ca scop asigurarea flancului estic al NATO în contextul climatului actual de securitate.

Misiunea constă în asigurarea prezenţei forţelor americane, instruirea/antrenarea specifică acestora în comun cu partenerii, într-un cadru bilateral şi multinaţional în vederea demonstrării capabilităţilor şi verificării interoperabilităţii între structuri, precum şi întăririi relaţiilor de cooperare militară bilaterale.

În baza documentelor care reglementează instrucţia şi exerciţiile în forţele terestre, a înţelegerilor şi documentelor bilaterale cu partenerul american, în anul de instrucţie 2016 au fost planificate activităţi de instruire în comun ale militarilor SUA cu structuri militare din forţele terestre.

În perioada 25.04-06.06.2016, Regimentul 2 Cavalerie US execută marşul „DRAGOON PIONEER RIDE” în România şi în Republica Moldova în vederea participării la exerciţiul de instruire în comun cu militari ai celor două ţări.   Acest marş de dislocare va fi urmat în Cincu de un exerciţiu militar multinaţional denumit „SARMIS-16”, din programul NATO – MTEP (Military Training and Exercise Programme), în perioada 20.05-06.06.2016, acest exerciţiu fiind parte a activităţilor de instrucţie cuprinse în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”.

INFO

www.bg15mc.ro

www.facebook.com/brigada.15.mecanizata

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: