Mii de credinciosi sunt asteptati in Ierusalim pentru a sarbatori Pastele Ortodox fara restrictii

Dupa ce timp de aproape doi ani calatoriile in Israel nu au fost posibile din cauza restrictiilor de coronavirus, mii de credinciosi sunt asteptati in acest an in Ierusalim pentru a sarbatori Pastele ortodox fara restrictii.

Anul acesta se vor relua toate procesiunile specifice sarbatorii de Paste si se va permite si participarea publicului, exact ca in perioada pre-pandemica.

Pastele este o perioada aglomerata in Israel pentru pelerinii crestini, zeci de mii de pelerini venind din intreaga lume pentru a explora tara si a lua parte la numeroasele evenimente speciale, care au rolul de celebra procesiunea de-a lungul Via Dolorosa din orasul vechi al Ierusalimului. Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, pelerinii de pretutindeni care doresc sa refaca Drumul Mantuitorului au ocazia de a se bucura din nou de aceasta experienta si de toate traditiile Pascale din Tara Sfanta.

Evenimente speciale pentru crestini, de Paste, in Israel

Zilele acestea vor avea loc o serie de evenimente in Ierusalim, special organizate pentru Sarbatorile Pascale. Unul dintre cele mai emblematice momente ale Pastelui in Israel este celebra procesiune care are loc in Vinerea Mare in care mii de pelerini crestini marsaluiesc de-a lungul Via Dolorosa din Cartierul Crestin al Orasului Vechi. Totodata, in Sambata mare, crestinii ortodocsi participa la ceremonia aprinderii Luminii Sfinte, cand mii de oameni se aduna pentru a astepta aprinderea miraculoasa a lumanarii Patriarhului din interiorul mormantului.

Astfel, miile de turisti sunt asteptati in Orasul Sfant pentru a participa la ceremonia aprinderii Luminii Sfinte din acest an, care are loc pe 23 aprilie. In timpul ceremoniei, participantii se bucura de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, in timpul slujbei de vecernie ce are loc in Sambata Mare, ziua dinaintea Paştelui. In cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului inconjoara Sfantul Mormant alaturi de un sobor de ierarhi şi de preoţi. Dupa procesiune, Patriarhul intra cu 33 de lumanari in Sfantul Mormant, unde se crede ca Lumina Sfanta coboara şi le aprinde. Ritualul este considerat un miracol şi are o tradiţie de peste un mileniu.

Care sunt conditiile actuale de intrare in Israel?

Incepand cu data de 1 martie 2022, turistii de toate varstele pot intra in Israel indiferent de statutul de vaccinare impotriva COVID-19. Singura conditie impusa de statul Israelian va consta in doua teste PCR, unul efectuat inainte de zbor şi celalalt la aterizarea in Israel. Pana la sosirea rezultatului sau maxim 24h, turistii vor trebui sa se autoizoleze la adresa pe care o vor declara, iar testele antigen nu vor fi acceptate.

Pentru a fluidiza calatoriile in Israel si pentru a se asigura ca turistii sunt informati corect referitor la cerintele ce trebuie indeplinite inaintea si in timpul calatoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat si o pagina web dedicata conditiilor de calatorie in contextul COVID. Aceasta poate fi accesata pe acest link: https://israelsafe.com.

INFO

israelsafe.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: