Mihai Popoviciu, unul dintre cei mai apreciati artisti de muzica electronica din Europa de Est vine la ArtHouse Central

mihai-popoviciu-arthouse-central-iasi-muzica-electronica

Vineri 27 decembrie 2013 avem onoarea să găzduim un invitat special, unul dintre cei mai bine cotați artiști de muzică electronică din Europa de Est: Mihai Popoviciu [Sibiu/ Highgrade, Cyclic]. Suport local: Dave [warm-up] & Moto [after].

DESPRE

Mihai Popoviciu este considerat unul dintre cei mai buni producători de muzică electronică din Europa de Est şi probabil cel mai prolific producător pe care scena clubbing-ului românesc îl are.

Se simte atras de scena rave a anilor 90 şi la vârsta de 15 ani descoperă muzica house şi detroit-techno prin intermediul emisiunii „Berlin House” de la postul german de televiziune Viva. După 4 ani în care este obsedat de muzica techno, se apucă de produs propriile piese. Între timp îi cunoaste pe The Model şi Masstyk şi se hotărăsc să deschidă împreună propriul lor label intitulat Elektro.casnice.

Producţiile sale variază de la un electropop melodios şi melancholic la electrohouse, de la italo la ebm, de la disco la punk. Intră în familia Gigolo în 2004 când trimite un demo în Germania şi DJ Hell hotărăşte ca piesa lui, „Sexy Spenders”, să apară pe „International Deejay Gigolos Compilation 8”, alături de nume mari ale genului precum Tiefschwarz, Savas Pascalidis, David Carretta, Kiko, Mick Wills, Richard Bartz si alţii.

După o pauză de câţiva ani, Mihai Popoviciu revine în forță în 2007 cu noi releasuri pe plastic la case de discuri precum: Pale Music International, Size Doesn’t Matter, Vokuhila sau Level Non Zero. Label-ul german Level Non Zero, al renumitului Pascal FEOS, a lansat la scurt timp un nou disc semnat de Mihai Popoviciu. Povestea acestui release a început când Pascal a auzit piesa „Sharp”, imediat contactându-l pe Popoviciu şi propunâdu-i un contract pentru un EP care să includă şi piesa „Sharp”. Pe disc mai apar încă două piese: „First Contact” şi „Capcana”. Discul se bucură de aprecierea unor nume precum Chris Wood, Karotte, Bjorn Wilke, Eclec Sonde, iar piesa „First Contact” s-a aflat pe locul 2 în topul lui Pascal FEOS pe luna iunie, în 2007.

Impresariat de Highrade Records, Mihai Popoviciu este, fără doar şi poate, unul dintre cei mai reprezentativi români în străinatate. Numărul gig-urilor pe care Mihai le are în ţară este comparabil cu cel al solicitărilor din străinatate, lucru care spune enorm despre apreciarea de care se bucură artistul în rândul clubberilor străini. Mihai Popoviciu rămâne în primul rând un producător de excepţie, apreciat si respectat în industrie, in egala măsură de clubberi şi colegi sau specialişti.

Mai multe detalii: www.facebook.com/events/641747772533442

BILETE

Intrare 15 lei < ora 24 < 20 lei

UNDE

  • Art House Central

Adresa: Moldova Mall, etaj 6, Str. Palat nr. 1, 700019 Iași

www.facebook.com/ArtHouseCentralIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: