Miercuri 21 decembrie 2011

09.00-19.00, Centrele de cartier ale Primariei Iasi: Concurs de desene – “Feeria sarbatorilor de iarna” (expozitie cu premiere). Organizator: Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” Iasi

10.00-20.00, Esplanada Halei Centrale: Targul de iarna “Piata de Craciun” – comercializare produse de artizanat, dulciuri, cadouri etc. Spectacole sustinute de formatii de copii. Actiunea caritabila “Ajuta-l pe Mos Craciun”. Organizatori: Senso Models SRL Iasi si Primaria Municipiului Iasi

10.00-18.00, str. Lapusneanu: “Traditii pe ulita Lapusneanu”. Organizatori: Primaria Municipiului Iasi, Asociatia “Alexandru Lapusneanu”, Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, Complexul Muzeal National “Moldova” – Muzeul Unirii.

11.00-12.00, zona “Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou: Poezie de Nicolae Dabija (Basarabia) in format audio. Organizator: Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”

12.00, Asociatia Nevazatorilor din Romania, Filiala Iasi: Obiceiuri si traditii de iarna: “Craciunul din sufletele  noastre” – program destinat pastrarii entitatii romanesti. Participa elevi de la Targu Frumos, copii de la Centrul de Plasament “Tatarasi” si studenti de la Facultatea de Teologie. Organizatori: Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” Iasi, Asociatia Nevazatorilor din Romania – Filiala Iasi, Liceul pentru elevii cu deficiente de vedere “Moldova” Targu Frumos

14.00, Casa de Cultura a Municipiului Iasi: Serbare de Caciun cu participarea copiilor de la Scoala Carol I, Clasa a II-a. Organizator: Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”

14.00-16.30, Cartierele Tatarasi si Metalurgie: Iasi Christmas Parade – Parada personajelor specifice Sarbatorilor de Iarna – craciunite, reni, spiridusi, Craiasa Zapezii, Mos Craciun. Organizatori: Primaria Municipiului Iasi si Clubul de dans “The Sky”

16.00, Casa de Cultura a Municipiului Iasi: Spectacolul “Fulgi de nea” cu participarea copiilor de la Scoala Carol I, clasa a III-a. Organizator: Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”

17.00, Galeriile “Pod – Pogor”: “Banchetul Junimii” (lecturi cu haz), in cadrul Cenaclului “Junimea Noua”. Va fi lansata antologia anuala de creatie literara. Coordonator program: Daniel Corbu. Organizatori: Muzeul Literaturii Romane Iasi in colaborare cu Societatea Culturala “Junimea’90”.

17.00, Showroom Palas: Mos Craciun si prietenii sai – manifestare menita sa promoveze datinile si traditiile romanesti din regiunea Moldovei. Organizator: Biblioteca Judeteana “Gh. Asachi” Iasi

18.00-19.00, zona “Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou: Poezie de Nicolae Dabija (Basarabia) in format audio. Organizator: Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”

18.00, Casa de Cultura a Municipiului Iasi: Spectacolul “Am pornit sa colindam”. Participa copii de la Gradinita nr.2 PP. Organizator: Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”

19.00, Sala Filarmonicii: Concert extraordinar de Iarna. Dirijor: I. Ionescu-Galati. Participa un grup de balerini de la Colegiul National de Arta “O. Bancila” Iasi pregatiti de prof. Cornelia Tiganasu si Rodica Falisteanu. Organizator: Filarmonica de Stat “Moldova” Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: