Microsoft a lansat Kinect pentru Windows

Kinect pentru Windows

Vom putea sa folosim senzorul Kinect si pe calculatoarele noastre ''echipate'' cu Windows

Microsoft a lansat o versiune pentru Kinect,  care este capabila sa lucreze cu PC-urile care ruleaza Windovws. Precedenta versiune si-a facut debutul acum un an, pentru consola de jocuri XBox 360.  Noul dispozitiv este capabil sa detecteze miscarea de la o distanta minima de  40 cm spre deosebire de cei 50 de cm de la varianta pentru consola. Versiunea pentru Windows are, deocamdata,  un pret dublu fata de versiunea Kinect pentru XBox 360. In Statele Unite, pretul de vinzare recomandat este de 249 de dolari, fata de 130 de dolari, pretul versiunii Kinect pentru consola Microsoft.

Directorul proiectului  ”Kinect for Windows” – Craig Eisler a declarat pentru BBC:  ”A trecut doar un an de la lansarea Kinect pentru XBox 360, iar ceea ce am reusit sa facem cu noul senzor reprezinta foarte putin fata de posibilitatile acestei tehnologii” .  ”Practic nu exista limite. Am facut teste si adaptari ale platformei Kinect la peste 300 de firme din toata lumea. Am descoperit aplicatii ale tehnologiei la care nu ne-am fi gindit niciodata” a mai adaugat el.

Dispozitivul Kinect detine recordul pentru cele mai rapide vinzari din istorie, cu peste 8 milioane de unitati vindute intre noiembrie 2010 si ianuarie 2011. De la lansarea sa, dispozitivul a fost modificat pentru propriile nevoi de catre diversi dezvoltatori independenti – in conditiile in care Microsoft a interzis initial aceasta practica. In primavara anului 2011, Microsoft a facut public un kit software care permite programatorilor sa dezvolte propriile aplicatii pentru platforma Kinect. Aceasta miscare a avut ca rezultat o serie de utilizari inovative printre care si un robot de cautare – salvare.

Cifre recente arata ca pina acum s-au vindut peste 18 milioane de dispozitive Kinect, in intreaga lume.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: