”Micii Sanitari” continua si in 2016

micii-sanitariSocietatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) organizează pana pe 15 Mai 2016 a XII-a ediție a proiectului național “Micii Sanitari” din cadrul Departamentului de Sănătate Publică.

Acest proiect se adreseaza claselor primare ale munincipiului Iași, cu un număr de peste 900 de elevi înscriși. Voluntari ai Societății Studenților Mediciniști Iași (SSMI) vor coordona activitatea didactică folosind jocuri, lucrul în echipă și concursuri pentru a-i învăța pe copii despre anatomia și fiziologia corpului uman, norme de igienă, noțiuni de prim ajutor și mai ales cum să aibă grijă de sănătatea lor și a celor din jur.

Proiectul “Micii Sanitari” cuprinde 2 etape de pregatire a elevilor pentru concursul local și cel național.

Prima etapă s-a desfasurat pana pe 15 Aprilie 2016, când voluntarii au mers in  echipe la clasele a II-a, a III-a și a IV-a, în scopul desfășurării activităților de predare a lecțiilor despre educație pentru sanatate precum: Anatomie și fiziologie, Alimentație sănătoasă, Anti-tabac, Activitate și odihnă, Igienă, Siguranța în trafic, Prim ajutor.  In fiecare clasă au fost aleși de către voluntari 3 elevi pentru a participa la etapa locală unde își vor verifica noțiunile sanitare dobândite. Ulterior, copiii cu cele mai bune rezultate vor reprezenta echipa municipiului Iași la nivel național.

Etapa naţională a concursului se va desfăşura între 13-15 Mai 2016, la Vălenii de Munte, județul Prahova, unde vor mai concura elevi din centrele universitare organizatoare ale acestui proiect: București, Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Brașov, Oradea și Târgu Mureș. În urma etapei locale vor fi aleși 3 copii din clasa aIIa, 3 copii din clasa aIIIa si 3 copii din clasa aIVa.

La acest proiect s-au înscris elevi de la 6 școli și licee: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”,Școala Junior, Școala Gimnazială „B. P. Hașdeu”.

Scopul  proiectului este ca prin informațiile transmise într-un mod interactiv să promoveze un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede, să alunge teama de doctor, spital, injecții și sa deschida pentru prima dată o perspectivă asupra carierei de medic.

 

„Micii Sanitari” este un proiect național coordonat de Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), ajuns la ediția a XII-a. Acesta este în legătură directă și facilitează desfășurarea Programelor Naționale Educație pentru o alimentație sănătoasă, Educație pentru sănătate în școala românească, curriculum școlar predat ca disciplină opțională în anumite școli din țară.

INFO

ssmi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: