Metamorfozele postdecembriste ale Iașilor/ 28 octombrie

Metamorfozele postdecembriste ale Iașilor/ 28 octombrie afisDuminică, 28 octombrie, începând cu ora 15.00, vă invităm la Librarium Palas (vis-à-vis de Caruselul Venețian) la un dialog cu invitați speciali, pornind de la o temă actuală: Metamorfozele postdecembriste ale Iașilor. În cadrul acestui eveniment va avea loc și lansarea proiectului editorial NE-A (North Eastern Architect).

Schimbările din ultima vreme din Iași și din orașele învecinate solicită cel puțin un dialog cu privire la direcția în care se îndreaptă mediul construit. Acest dialog trebuie să fie unul deschis, public, cu participare cât mai variată, iar concluziile acestui dialog utilizate ulterior. Un astfel de dialog se incearcă prin prezentul eveniment.

NE-A (North Eastern Architect) este proiect editorial inițiat de un grup de tineri arhitecți din zona Moldovei ce se vrea a deveni un cadru de prezentare a realizărilor în domenii ca arhitectura, design sau arte vizuale din județele de nord-est, de descriere a meseriei de arhitect și a contradicțiilor cu care se confruntă aceasta și – în același timp – un for de dezbatere și constientizare a problemelor cu care se confruntă spațiul urban al regiunii și societatea aflată în relație cu acesta. Atât evenimentul de lansare, cât și întâlnirile ulterioare ale grupului de lucru vor avea o latură participativă, în cadrul căreia se vor analiza alături de public situații concrete și vor fi propuse soluții – cu aportul unor specialiști din domenii conexe.

INFO

www.facebook.com/librarium.palas

www.ne-arch.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Georgiana Sandu, întâlnire cu fanii și lansare de carte la Iași

Ora Pamantului 2018

Campania de incluziune digitală Hai pe NET!, Ediția 2018

Program Cinema Ateneu: 19-25 martie 2018

Scrie un comentariu: