MEȘTERII CAFELEI, ediția I – concurs de preparare a cafelei

Școala Moldovenească de Cafea organizează concursul MEȘTERII CAFELEI, competiție dedicată bariștilor și preparării cafelei de specialitate, în perioada 17-18 Iunie 2017, în cadrul festivalului Street Delivery, în grădina Casei Pogor (str. Vasile Pogor, Iași). Concursul are o durată de 2 zile și se va desfășura astfel: 17 iunie – calificările concurenților, 18 iunie – finala. 

Acest concurs se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de 18 ani împlinită, care lucrează ca și barista într-o locație care comercializează cafea (cafenea ori bar), atât din regiunea Moldovei cât și din alte zone ale țării. Competiția se va desfășura în limba română, iar toți membrii juriului vor fi vorbitori de limbă română.

În urma primei zile de concurs se va alege, în baza punctajelor obținute, un număr de 8 participanți din totalul de concurenți înscriși care au parcurs probele, dintre care, în cea de-a doua zi de concurs, 3 vor fi desemnați câștigători. Toți cei 3 câștigători vor primi premii substanțiale în bani și produse.

Toți concurenții înscriși în concurs vor intra în posesia unei diplome de participare la finalul competiției. Încurajăm cât mai mulți tineri să se înscrie și să participe, având astfel șansa să experimenteze o competiție și să intre în contact cu cât mai mulți profesioniști din domeniu.

INSCRIERE

Regulamentul concursului poate fi descărcat de aici: goo.gl/MnreK3 Regulamentul conține informații despre cerințele concursului, desfășurarea evenimentului, aparatură și accesorii puse la dispoziție, aparatură și accesorii pe care concurenții vor trebui să și le asigure, modalități de jurizare, și alte detalii pe care toți concurenții vor trebui să le cunoască.
Înscrierea în concurs se face până pe data de 10 iunie inclusiv, completând formularul de înscriere disponibil aici: goo.gl/forms/A2YfgKNINwCSvrYm2  Participarea la acest concurs este gratuită – pentru înscriere nu se percepe nicio taxă.

Școala Moldovenească de Cafea este singura școală independentă de cafea din Regiunea Moldovei. Spațiu de învățare și antrenament pentru bariști și alți profesioniști din domeniul cafelei, a fost înființată în Iași în luna februarie 2017, după o experiență de  10 luni de activitate de pregătire a tinerilor bariști în locații partenere din Iași, începând cu luna aprilie 2016 până în ianuarie 2017.

Prima școală de cafea din Moldova te întâmpină cu cursuri de barista (basic și avansat), latte art și metode de brewing, dar și mini training-uri de preparare și degustare a cafelei. Aceste cursuri și ateliere de cafea sunt destinate celor care lucrează în domeniul cafelei, managerilor și proprietarilor de locații, dar și oamenilor care prepară cafea acasă pentru consumul propriu, al familiei și prietenilor.

 

Trainer permanent, gazdă workshop-uri preparare de cafea, sesiuni de degustare de cafea de specialitate și prăjitor de cafea: Emanuel Vârgă. Ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm alături de Laurențiu Ștefan, Barista dublu Campion Național (2013 & 2014), care a ajutat la înființarea acestei școli, și care, alături de Emanuel, a desfășurat training-uri în Iași.

INFO

Școala Moldovenească de Cafea

Str. Scăricica, nr.2 – Iași, România

Telefon: 0753 353 956

E-mail: scoaladecafea@gmail.com

Website: www.scoaladecafea.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: